Već znamo da konzumiranje velikih količina hrane bez nutritivne vrijednosti pomaže u nakupljanju kilograma. Sada je otkriveno da na to utječe i doba dana u kojem pojedemo najviše hrane

Istraživači sa sveučilišta San Raffaele napravili su eksperiment u kojem su sudjelovale dvije grupe žena. Sve žene imale su istu prehranu tijekom tri mjeseca, ali imale drugačiji raspored unošenja kalorija.

Tako je prva grupa 70 posto kalorija unosila za vrijeme doručka i ručka, a 30 posto za tijekom popodnevne užine i večere. Druga grupa tijekom doručka je unosila 50 posto kalorija, a ostatak tijekom ručka, užine i večere.

Žene koje su konzumirale više kalorija u prvoj polovici dana izgubile su na težini i imale bolju metaboličku aktivnost.

Žene koje su konzumirale više kalorija u prvoj polovici dana izgubile su na težini i imale bolju metaboličku aktivnost. od žena u drugoj grupi koje su većinu kalorija unosile u drugoj polovici dana. U prosjeku su izgubile 2 kilograma više od žena koje su većinu kalorija unosile u drugoj polovici dana i struk im se smanjio za 33 posto.

Istraživači su potvrdili da je prva grupa tijekom dana potrošila više kalorija tijekom obavljanja svakodnevnih aktivnosti. Žene koje su konzumirale više hrane navečer nisu imale vremena za bilo kakvu aktivnost i zato nisu istom brzinom sagorijevale kalorije.

Matematika je jednostavna, većinu dnevnog unosa hrane obavite tijekom doručka i ručka i vaš struk će vam biti zahvalan na tome.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju