Svi smo mi ponekad nezadovoljni i nesigurni zbog svog izgleda i uljepšavamo se kako bi pokazali najbolju sebe. Istraživanje o ženskim ritualima uljepšavanja pred partnerom, koje je provela britanska kozmetička tvrtka QVS otkrilo je zanimljive, te pomalo iznenađujuće ženske tajne

Za mnoge žene je uljepšavanje top tajna operacija koju pažljivo skrivaju od svog partnera i to čak godinu i sedam mjeseci, koliko im treba da se opuste i pred partnerom pokažu svoje pravo lice, otkrilo je najnovije istraživanje.

Žene svoje navike uljepšavanja kao što je depiliranje, odstranjivanje dlačica s lica ili njihovo izbjeljivanje, pomno skrivaju iza zatvorenih vrata čuvajući ih kao najskriveniju tajnu.

Svoje 'pravo lice' pokažu tek nakon 19 mjeseci veze. Naime, tri četvrtine od 1000 ispitanih žena, koliko ih je sudjelovalo u istraživanju, odgovorilo je da njihova 'težnja' za savršenim izgledom  pred partnerom opada nakon što veza odmiče, te da se u potpunosti opuste tek nakon otprilike godinu i pol dana.

Za mnoge žene je uređivanje top tajna operacija koju pažljivo skrivaju od svog partnera.

Iza zatvorenih vrata žene tako stavljaju push up grudnjake, umjetne trepavice i steznike koji oblikuju obline. Osim toga nanose proizvode za samotamnjenje, ekstenzije za ekstra volumen kose, a sve kako bi svom partneru savršeno izgledale.

Za petinu žena čak ni godina i pol nije bila dovoljna da se opuste ispred svog partnera, a svaka 20 nikada nije dozvolila partneru da je vidi potpuno bez make upa.

Istraživanje je otkrilo i kako muškarci ne znaju koliko vremena njihove odabranice troše na uljepšavanje, a četvrtina od 1000 ispitanika koji su sudjelovali u istraživanju tvrdi da nema pojma od čega se sve sastoji ženin ritual uljepšavanja. Sedam od deset muškaraca izjavilo je kako bi voljeli da tako i ostane.

U tome se slaže i četvrtina žena koje tvrde kako bi se posramile ako bi ih partner vidio kako obavljaju neke beauty radnje, poput, depiliranja, izbjeljivanja i čupanja dlačica s lica.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju