Želite li zadiviti prijateljice i ukućane, a nemate baš puno vremena, ove lagane tortice bit će na vrhuncu zadatka. Bez previše muke i spretnosti napravite ovo predjelo, brzi ručak ili večeru koja ne samo da će biti ukusna nego će i odlično izgledati.

Idealne za 'babinjake', za obiteljska druženja ili otmjene proslave, tortice od špinata i kozjeg sira bit će zvijezde svake zabave i ne sumnjamo da će se svidjeti baš svima. Kako ih točno napraviti pokazao nam je Spar u svom videu na online kuharici Dobar tek.

RECEPT - Tortice sa špinatom, kozjim sirom i jajima

Sastojci: (Za 4 osobe)

300 g listova svježeg špinata
šaka listova mladih kopriva (po želji)
125 g mekog kozjeg sira
2 žlice mescarponea
1 žličica nasjeckanih listova svježeg timijana
1/2 žličice naribanog muškatnog oraščića
4 kore za savijaču
4 svježa jaja
50 g maslaca
50 g naribanog svježeg parmezana 
sol i svježe mljeveni papar

Priprema: 

1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Dobro operite i posušite listove špinata i mlade koprive. Nasjeckajte ih na sitno pa stavite u veću zdjelu.

2. Dodajte meki kozji sir, naribani muškatni oraščić, nasjeckane listove svježeg timijana, sol i svježe mljeveni papar. Sve lagano promješajte da se okusi dobro prožmu. 

3. Stavite koru za savijače jednu preko druge mažući svaku koru rastopljenim maslacem. Uzmite tanjur ili neki drugi okrugli predmet promjera 15 cm pa iz tijesta izrežite 4 kruga. Stavite tijesto u kalupe promjera 10 cm  koje ste prethodno premazali maslacem. Lagano naborajte rubove tijesta da dobijete male kadice.

4. U svaku kadicu stavite mješavinu špinata i sira toliko da napunite 2/3 kadice. Kada ste napunili kadice lagano utisnite sredinu jušnom žlicom pa ih pospite svježe ribanim parmezanom. Stavite ih peći na 15 minuta u zagrijanu pećnicu.

5. Nakon 15 minuta ih izvadite iz pećnice pa u svaku udubinu koju ste napravili razbijte pažljivo jedno jaje. Posolite, popaprite pa vratite u pećnicu na još 10 minuta dok se jaja ne ispeku.

6. Poslužite posipano sitno sjeckanim timijanom. Izvrstan brzi zalogaj za nenadane goste ako u hladnjaku imate špinata i malo kozjeg ili feta sira.

Više recepata pronađite na stranici www.dobartek.spar.hr.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju