Nakon što je u prethodne dvije godine čarobnim okvirom u kojem nastaju najljepše adventske fotografije osvojio društvene mreže, Advent u Klovićevim dvorima u ovogodišnjem izdanju dodatno je iznenadio sve goste – s čak tri fotopointa na kojima nastaju najljepše uspomene "uhvaćene" kamerom ili mobitelom.

Galerija Otvoren Advent u Klovićevim dvorima - 2 Otvoren Advent u Klovićevim dvorima - 1 Otvoren Advent u Klovićevim dvorima - 10 +8 Otvoren Advent u Klovićevim dvorima

Rekordno dobro posjećeni prvi vikend na Adventu u Klovićevim dvorima otvorio je u subotu koncert grupe Cubismo, uz čije je hitove plesala publika na platou Gradec. Više od 100.000 lampica, jedinstvena atrakcija za fotografiranje, odlična gastroponuda i dobra zabava bili su zanimljivi tisućama gostiju koji su posjetili Advent prvog vikenda nakon otvorenja.

Osim za najbolje koncerte, Advent u Klovićevim treba rezervirati i za posebno gastronomsko iskustvo

Omiljena blagdanska manifestacija na krovu grada koncertom veselog sastava postala je prava fiesta. Nakon Cubisma, glazbena pozornica na platou Gradec gotovo svaki dan ugostit će brojne bendove, dok su petak i subota rezervirani za najpoznatija imena domaće glazbene scene: Tram11, TBF, Gustafi, Songkillers, Dino Dvornik Tribute band i Ljetno kino.

Osim za najbolje koncerte, Advent u Klovićevim treba rezervirati i za posebno gastronomsko iskustvo. Kobasito, Rasputin, Apres-ski, Sidro, Sarmagedon, Pani, M&R, Winter House, Story, 100% Istra, Jingle Mingle i Rougemarin sa svojim delicijama spremno čekaju i najzahtjevnije posjetitelje, a neizbježan je posebno slatki kutak ovog adventa "Šećer na kraju", u kojem najukusnije deserte nude Rougemarin, Milky i Cukeraj.

Posjetitelji željni umjetnosti, u atriju samih Klovićevih dvora uživali su u maestralnim ilustracijama Zdenka Bašića s motivima poznatog romana Augusta Šenoe "Zlatarovo zlato", no svakako je najviše pozornosti u prvom vikendu Adventa na platou Gradec dobila najveća senzacija, posebice među najmlađima – Djed Božićnjak koji zahvaljujući tehnologiji proširene stvarnosti u svojoj kočiji leti iznad Klovićevih dvora i stvara pravu čaroliju za sve posjetitelje.

Otvoren Advent u Klovićevim dvorima - 11 Otvoren Advent u Klovićevim dvorima (Foto: PR)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju