Nejednakost je i dalje veliki problem u našem društvu. Muškarci su brojčano dominantni na području biznisa, politika, medija i umjetnosti. U borbu protiv nejednakosti uključuje se i britansko izdanje magazina Elle

Elle UK lansira kampanju #MoreWomen koja prati novi broj magazina posvećen feminizmu. Odlučili su upozoriti na dramatičnu nejednakost koja još uvijek vlada među muškarcima i ženama, a kako bi je bolje dočarali napravili su zanimljiv video.

Moćni video podsjetio nas je na to da su muškarci i dalje brojčano nadmoćniji te da se ženama ne daje dovoljno prostora i prilika za napredak.

U njemu su fotošopom potpuno uklonili muškarce s fotografija nastalih na raznim mjestima, od parlamenta do zabavnih emisija i pokazali kako bi svijet izgledao bez njih.

>>Najmoćnija poruka: Slike koje trebaju vidjeti sve kćerke i sinovi

Moćni video podsjetio nas je na to da su muškarci i dalje brojčano nadmoćniji te da se ženama ne daje dovoljno prostora i prilika za napredak. Zbog toga je naša dužnost da radimo na osvješćivanju društva po pitanju tog problema i 'razbijamo' ustaljene patrijarhalne norme prema kojima žene nisu dovoljno sposobne za određene pozicije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju