Badnjak nije ni blizu, a adventski ukrasi se već lagano pripremaju po svim se gradovima. Sve što fali za potpuni božićni ugođaj miris je kolača. Dolcela stiže u pomoć!

 

 Oh, kako li su samo fini mamini božićni kolači! Ove godine zasuči rukave i prisjeti se dana kada ste zajedno u kuhinji pripremale slastice za cijelu obitelj. Ugodnog mirisa i okusa vanilije, vanilin šećer učinit će svaki desert neodoljivim remek djelom. Ne zaboravi niti na prašak za pecivo jer, kao što znaš, uz njega su tijesta rahlija, a peciva finija. Kad smo kod tijesta, instant kvasac pomoći će ti rastu pred tvojim očima.

Zaviri u mamine i bakine stare bilježnice s finim desertima i rekreiraj omiljene slastice iz djetinjstva. Ako ti nedostaje inspiracije, bez brige, imamo je puno na Dolcela Facebook i Instagram profilima.

Fini pudinzi za blagdanski ugođaj

Hladni dani su stigli pa je najljepše kad možeš odmarati ispred TV-a, udobno smještena ispod dekice. Za tu si priliku napravi fini, topli puding. Dok se ovaj ukusan desert još kuha, ti se malo poigraj i u zdjelice ubaci kekse. Vjeruj nam, savršeno će pasati bez obzira odlučiš li se na puding od čokolade ili vanilije.

Mješavine za božićne slastice spašavaju stvar

Iznenadi svoje goste ukusnim kolačima. Možda nemaš uvijek dovoljno vremena za komplicirane mamine recepte, ali Dolcela je mislila i na to. Čokoladni Raspucanci oduševit će ljubitelje čokolade, a za one koji preferiraju laganu aromu vanilije i limuna tu su Raspucanci. Izvana hrskavi, iznutra neodoljivi i ono najbolje od svega - brzo gotovi! Bez brige, priprema ove Dolceline mješavine toliko je jednostavna da možeš pričati s prijateljicom koja te iznenadila svojim posjetom i pripremati ukusan desert, istovremeno.

Kada u svome danu pronađeš malo vremena i poželiš razvući osmijeh na lice svojih prijatelja i obitelji, pripremi ukusne Gingerbread keksiće. Šablone otisnute na unutrašnjosti ambalaže, glazuru za ukrašavanje i mješavinu pronaći ćeš u praktičnom pakiranju. Sve što ti preostaje jest zabaviti se pripremajući ih.

Ako si pak više za kombinaciju jabuke i cimeta, moraš probati Muffine jabuka-cimet. Uliješ li ih u odgovarajući kalup od ove mješavine možeš dobiti ukusan božićni kruh s komadićima jabuke po guštu svih ukućana i gostiju!

Blagdani su pravo vrijeme za slatko

Treninzi i pravilna prehrana možda su tvoj stil života, no to ne znači da se ne smiješ povremeno zasladiti ukusnim desertom. Malo volje i truda je sve što ti je potrebno za fini kolač za kojim ćeš posegnuti bez grižnje savjesti. Zapamti, ovih blagdana (ok, i inače!) imaš pravo na slatko.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju