Iako su mirisi sastavni dio našeg života, toliko je toga što ne znamo o njima.

Galerija PR PR PR +3 PR  Kako za razliku od većine beauty proizvoda mirisi nemaju uputstvo na poleđini, mi smo, s namjerom da ove jeseni budete apsolutno neodoljive, istražili svijet mirisa u kojemu je dobro znati par pravila s kojima nikad nećete pogriješiti u odabiru prave mirisne ljubavi!

Na mojoj najboljoj prijateljici parfem miriši bolje nego na meni

Suprotno mnogim mišljenjima, ne postoji univerzalno privlačan parfem - svaki miris ima svoju priču i na koži pojedinca ostavlja jedinstveni trag, stoga nemojte uvijek slušati preporuke prijateljica prilikom odabira mirisa. Neki od čimbenika koji utječu na to kako parfem miriši na osobi su razlike u prirodnom mirisu kože, način prehrane, tip kože i mnogi drugi.

Parfemska ili toaletna voda?

Ako sve mirise koje koristite nazivate parfemima, varate se. Zapravo, velik broj mirisa koje kupujemo u parfumerijama dolazi u obliku toaletne vode. Parfemska voda ima daleko dugotrajniji miris od bočica na kojima piše eau de toilette. Stvar je u koncentraciji mirisnih čestica koja je u prvom slučaju daleko veća, pa je miris intenzivniji, a što je još bitnije, dugotrajniji! S ovime na umu, lakše će vam biti odabrati ili jedno ili drugo.

Pravilno nanošenje mirisa

Za nanošenje mirisa birajte dijelove tijela s jakim pulsom, kao i one koji imaju veću toplinu poput vrata, ključne kosti, grudi ili zgloba šake. Pritom nemojte trljati svoja zapešća kod nanošenja mirisa, jer time zagrijavate kožu što dovodi do toga da neke mirisne note parfema ispare puno brže nego što bi trebale. Prije nanošenja mirisa namažite se losionom za tijelo bez mirisa jer dobro hidratizirana koža zadržava miris dulje od suhe kože. Ako i pretjerate s količinom nanesenog mirisa, mjesto na kojega ste ga nanijeli prebrišite vlažnom maramicom bez mirisa ili na isto mjesto namažite losion za tijelo. Ako se dvoumite oko nanošenja mirisa na kosu, upamtite – u redu je poprskati malo mirisa po kosi, ali nikako svakodnevno! Kosa će vam se isušiti jer parfem sadrži alkohol, stoga radije odaberite neki mirisni regenerator.

Slojevito nanošenje mirisa

Ako želite imati jedinstven miris, uvijek možete isprobati slojevito nanošenje parfema. Za transformaciju su najbolji drvenasti mirisi, a kombiniranjem različitih parfema možete pretvoriti mirise koje imate u intenzivnije i bogatije - odlične za večernje izlaske ili nadolazeću jesen.

Bez obzira na to jeste li ljubitelj luksuznih parfema kao što su Sospiro, Van Cleef&Arpels i Tom Ford ili više naginjete prema mirisnim bočicama pristupačnijih cijena poput Hermesa, Eisenberga ili Abercrombie&Fitch, pronađite svoju mirisnu ljubav u Douglas parfumerijama koje ove jeseni donose mnoštvo noviteta i ekskluzivnih brandova.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju