Kao i prethodnih godina, Google je ponovno objavio listu najtraženijih slavnih osoba na svijetu. U 2016. godini korisnici najpopularnije tražilice na svijetu upisivali su češće muška imena, no na popisu od deset imena, četiri pripadaju nježnijem spolu – od sportašice i pjevačice do političarke

Iako je od deset imena čak šest muških, zanimljivo je da se u top 5 najtraženijih imena nalaze tri ženske osobe, a dvije muške. Rezultati ovogodišnjih pretraživanja pretjerano ne čude s obzirom na to da su ove godine održane Olimpijske igre u Rio De Janeiru i američki predsjednički izbori.

1. Hillary Clinton

Najtraženije žensko ime pripada Hillary Clinton, koja se našla na drugom mjestu. Nekadašnja prva dama SAD-a ove godine bila je jedan od kandidata za američkog predsjednika. No, 69-godišnju političarku na izborima je pobijedio Donald Trump, američki biznismen koji je ponio i titulu najtraženije osobe u 2016. godini.

Na ovogodišnjem popisu najtraženijih osoba od 10 imena, 4 ih pripada pripadnicama ljepšeg spola

2. Melania Trump

Bivša 46-godišnja slovenska manekenka našla se na četvrtom mjestu zbog povezanosti sa sljedećim američkim predsjednikom i suprugom Donaldom. Melania je privukla dosta pozornosti i zanimanja upravo jer se ne ističe toliko u javnom životu, te su korisnici Googlea jednostavno željeli saznati nešto više o njoj.

3. Simone Biles

Treće najtraženije žensko ime bilo je ono 19-godišnje američke gimnastičarke Simone Biles (5. mjesto), koja je na Olimpijskim igrama u Riju osvojila četiri zlatne i jednu brončanu medalju. Biles je tako postala najtrofejnijom američkom gimnastičarkom te pobudila ogroman svjetski interes.

4. Celine Dion

Posljednja najtraženija ženska osoba u ovogodišnjem top 10 je kanadska pjevačka diva Celine Dion (8. mjesto). Za 48-godišnju Dion ovo je bila iznimno teška godina. Naime, u siječnju je preminuo njezin suprug i dugogodišnji menadžer Rene Angelil, a dva dana nakon suprugove smrti, preminuo je i njezin brat Daniel.

10 najtraženijih slavnih osoba na Googleu 2016. godine:
1. Donald Trump
2. Hillary Clinton
3. Michael Phelps
4. Melania Trump
5. Simone Biles
6. Bernie Sanders
7. Steven Avery
8. Céline Dion
9. Ryan Lochte
10. Tom Hiddleston

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju