Kao i prethodnih godina, Google je ponovno objavio listu najtraženijih slavnih osoba na svijetu. U 2016. godini korisnici najpopularnije tražilice na svijetu upisivali su češće muška imena, no na popisu od deset imena, četiri pripadaju nježnijem spolu – od sportašice i pjevačice do političarke

Iako je od deset imena čak šest muških, zanimljivo je da se u top 5 najtraženijih imena nalaze tri ženske osobe, a dvije muške. Rezultati ovogodišnjih pretraživanja pretjerano ne čude s obzirom na to da su ove godine održane Olimpijske igre u Rio De Janeiru i američki predsjednički izbori.

1. Hillary Clinton

Najtraženije žensko ime pripada Hillary Clinton, koja se našla na drugom mjestu. Nekadašnja prva dama SAD-a ove godine bila je jedan od kandidata za američkog predsjednika. No, 69-godišnju političarku na izborima je pobijedio Donald Trump, američki biznismen koji je ponio i titulu najtraženije osobe u 2016. godini.

Na ovogodišnjem popisu najtraženijih osoba od 10 imena, 4 ih pripada pripadnicama ljepšeg spola

2. Melania Trump

Bivša 46-godišnja slovenska manekenka našla se na četvrtom mjestu zbog povezanosti sa sljedećim američkim predsjednikom i suprugom Donaldom. Melania je privukla dosta pozornosti i zanimanja upravo jer se ne ističe toliko u javnom životu, te su korisnici Googlea jednostavno željeli saznati nešto više o njoj.

3. Simone Biles

Treće najtraženije žensko ime bilo je ono 19-godišnje američke gimnastičarke Simone Biles (5. mjesto), koja je na Olimpijskim igrama u Riju osvojila četiri zlatne i jednu brončanu medalju. Biles je tako postala najtrofejnijom američkom gimnastičarkom te pobudila ogroman svjetski interes.

4. Celine Dion

Posljednja najtraženija ženska osoba u ovogodišnjem top 10 je kanadska pjevačka diva Celine Dion (8. mjesto). Za 48-godišnju Dion ovo je bila iznimno teška godina. Naime, u siječnju je preminuo njezin suprug i dugogodišnji menadžer Rene Angelil, a dva dana nakon suprugove smrti, preminuo je i njezin brat Daniel.

10 najtraženijih slavnih osoba na Googleu 2016. godine:
1. Donald Trump
2. Hillary Clinton
3. Michael Phelps
4. Melania Trump
5. Simone Biles
6. Bernie Sanders
7. Steven Avery
8. Céline Dion
9. Ryan Lochte
10. Tom Hiddleston