Pitate se kako odabrati torbicu koja će pristajati vašem outfitu? Metoda usklađivanja boje obuće i torbice ne prolazi uvijek. Vrijeme je da se poigrate s modom i trendovima koji vam stoje na raspolaganju.

Nije nimalo jednostavno odabrati savršenu žensku torbu. Prilikom odabira potrebno je obratiti pažnju na materijal odnosno na njegovu teksturu, zatim na boju torbice, uzorak ili stil. Glamurozna torbica s remenom u obliku lanca najbolje će vam pristajati uz elegantnu i večernju odjeću za razliku od one sportske i casual koje su kao stvorene za svakodnevno nošenje. Važno je uzeti u obzir i prigodu za koju se spremate; za večernji izlazak razmislite o clutch torbici prigušenih boja, no u shopping možete ponijeti svoju omiljenu shopper torbu srednje veličine. U nastavku koji slijedi donosimo vam još nekoliko savjeta o tome kako odabrati torbicu za razne prigode.

Zašto je važno uskladiti materijal torbice i odjeće?

Pravilo broj jedan glasi da odaberete torbicu koja je izrađena od sličnog ili gotovo istog materijala kao i odjeća koju nosite. „Pravila” u ovom slučaju nisu strogo fiksna; bitno je da izbjegavate bizarne kombinacije. Ovdje prvenstveno mislimo da odabir torbice od brušene kože za prozračan ljetni stajling ili odabir masivnih kožnih cipela na platformu sa sjajnom i elegantnom clutch torbicom. Usklađene tkanine trebale bi činiti jednu cjelinu. Ako obožavate eksperimentirati s modom, slobodno se poigrajte sa šarenim kombinacijama kako biste svima pokazali svoj odvažan i originalan stil.

PR PR Foto: PR

Zabavite se s bojama!

I dalje se pridržavate onog pravila da modni dodatci, između ostalih i torbice, moraju biti iste boje koje su i cipele? Na svu sreću ovo „pravilo” kao da je iščeznulo; sada možete nositi torbice u svim nijansama te ih uskladiti s komplementarnim bojama obuće. Kombinirajte boje da biste postigli efektan kontrast ili kreirajte minimalistički „look” s jednim hrabrim i odvažnim modnim dodatkom. Primjerice, zelene cipele i žuta torbica ili crne štikle i crvena torbica savršena su kombinacija. Čak će i svaka osnovna paleta boja poput bijele, crne, sive i bež stvoriti zanimljivu podlogu za usklađivanje sa šarenim torbama.

Za koju se prigodu spremate?

Žensku torbicu najbolje je uskladiti prema prigodi za koju se spremate. Idete li u shopping, ostavite clutch torbicu sa šljokicama kod kuće i radije posegnite za klasičnom velikom torbom za šoping i udobnim https://ecipele.hr/c/ecipele/brand:birkenstock tenisicama.. Clutch model s remenom u obliku lanca bit će savršen za zabave, bilo da se odlučite za traperice i bluzu za haljine i štikle. Za posebne prilike birajte elegantnu torbicu, a za svakodnevno nošenje na posao ili na fakultet najbolje je odabrati veliku, čvrstu torbu u koju će vam stati sve što vam je potrebno. Ruksaci i torbe s dugim naramenicama također mogu biti dobro rješenje za svaki dan.

Pokažite svima svoj stil

Kaubojske čizme i boho haljina možda neće savršeno pristajati na elegantnu torbicu sa šljokicama. Za svakodnevno nošenje odaberite sportske torbe ili ruksake, a ako se spremate za zabavu, odaberite clutch torbicu ili kožnu torbu na preklop. Ako preferirate rock stil, onda su za vas kao stvorene ženske kožne torbe s nitnama. Svaki od navedenih stilova vlada svojim pravilima. A pomno odabrana torbica odgovarajućeg stilu je šlag na torti.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju