Za ljetnih vrućina i sparina preporuka je nositi prirodne, prozračne materijale u kojima se visoke temperature lakše podnose. Pamuk je bez konkurencije najpopularniji prirodni materijal, pa je pri kupovini ljetne odjeće itekako poželjno da na etiketi sa sastavom piše pamuk.

Sigurno nećete pogriješiti i ako izaberete mješavinu pamuka i lana ili pamuka i viskoze, koja je, iako spada u kategoriju polusintetskih vlakana, slična pamuku te upija vlagu tijela. Ipak, vidjeti na etiketi sto posto pamuk ovih je dana vrlo poželjno pa smo većinom takve modele haljina izdvojili iz trgovina, uz nekoliko modela s mješavinom lana i viskoze.

Još koja lagana, udobna i prozračna ljetna haljina uvijek dobro dođe u ormaru, a kako su u trgovinama počela sniženja, pravo je vrijeme za obnovu ljetne garderobe. Birali smo krojeve koji odgovaraju raznim tipovima građe tijela i konfekcijskim brojevima, a birati možete između mini, midi i maksi dužina. Haljine su nosive u svakodnevnim prigodama i u njima lako možete provesti cijelo ljeto.

Slika nije dostupna Bez konkurencije: 15 modela lanenih hlača koje se nose i na plus 35

U fotogaleriji na početku teksta razgledajte 15 pamučnih haljina na sniženju cjenovnog ranga od 83 do 671 kune.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju