Parfem "CK One" američkog modnog dizajnera Calvina Kleina simbol je jednog vremena, devedesetih godina prošlog stoljeća. Povodom rođendana njegovog kreatora koji danas slavi 76 godina, pronašli smo 5 zanimljivosti o kultnom parfemu koji je 90-ih bio jedan od najpopularnijih mirisa među mladima.

Galerija Parfem CK One Parfem CK One Calvin Klein CK One Shock iz 2011. godine +2 Calvin Klein Ck One Red for Her Women iz 2014. godine

1. Calvin Klein je u kreiranju parfema "CK One" kojeg karakterizira svjež miris citrusa, a koji se na tržištu pojavio 1994. godine, inspiraciju pronašao u ponašanju svoje kćeri i njenog društva - provokativni stil uz "političku korektnost". Vjerojatno je upravo zbog toga što je bio inspiriran mladima, i postao toliko popularan među njima, naročito u SAD-u, ali i u drugim zemljama pa tako i u Hrvatskoj. Drugo ime mirisa "CK One" je miris mladih 90-ih.

Parfem 'CK One' američkog modnog dizajnera Calvina Kleina simbol je jednog vremena, devedesetih godina prošlog stoljeća

2. "CK One" jedan je od prvih parfema na svijetu koji je nosio predznak unisex. Jednako su ga voljele i djevojke i mladići, a ovaj lagani, prozračni miris smatra se i jednim od simbola kampanje protiv AIDS-a devedesetih.

3. "CK One" je devedesetih bio totalna komercijala i bilo je jako kul i moderno kada je netko rekao da ima ovaj CK miris. Mnogi mladi su ga imali i obožavali.

4. Parfem "CK One" čak se smatra i svojevrsnim čudom jer je unatoč tome što nije bio vrhunski miris uspio dobiti kultni status i zadržati popularnost i u današnje vrijeme. U doba kada su cvjetale dance glazba i techno partiji, kada se svijet pripremao za dolazak novog stoljeća, sve je mirisalo na "CK One".

5. Miris "CK One" je 2009. godine izdan u specijalnoj kolekciji "We Are One" čija je poruka, kako samo ime govori, jednakost i jednostavnost. U ovoj kolekciji parfem je pakiran u prozirno pakiranje koje u svojoj bazi ima sound box, kompatibilan s MP3 formatom, čime je modna kuća Calvin Klein željela ukazati da glazba ne poznaje jezičke barijere te da ona prenosi čiste osjećaje, ma kojim god jezikom govorili.

U galeriji se podsjetite nekih od poznatih limitiranih izdanja Calvin Klein "CK One" parfema.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju