Baš kao i sve drugo na ovom svijetu, i parfemi su tema na društvenim mrežama. Postoje tako i heštegovi pod kojima ljubitelji mirisa daju svoja mišljenja o tome koji su mirisi zaista vrijedni vašeg teško zarađenog novca, a koje je najbolje preskočiti.

Galerija Parfemi Ariana Grande Cloud Phlur Missing Person +6 Glossier You

I korisnici društvenih mreža svjesni su, naime, činjenice da su parfemi puno više od samo još jednog proizvoda u kozmetičkoj torbici. Jedno jednostavno prskanje sa sobom može donijeti toliko toga divnoga i zato je važno pronaći miris koji vam se doista sviđa.

On mora biti odraz vaše osobnosti i stila i nešto što će biti dio vaše kozmetičke torbice godinama.

Pronalazak idealnog parfema često nije lak zadatak i u takvim situacijama nije loše uzeti u obzir mišljenje publike kako biste barem suzili popis.

Ovaj put izdvojili smo deset mirisa koje obožavaju korisnici društvenih mreža. Primjerice, prvi miris na popisu u nastavku teksta ima svoj hešteg s impresivnih 28,7 milijardi pregleda na TikToku. Dovoljno da vas zainteresira, zar ne?

Više nećemo dužiti. Evo popisa mirisa koji su zvijezde društvenih mreža. Možda se među njima krije i novi parfem koji ćete dodati u svoju kolekciju.

Ariana Grande Cloud

U glavi ovog parfema su bergamot, kruška i ljekovita lavanda, srce čine kokos, praline i vanilija orhideja, dok su u bazi mošus i drvenaste note. Dame koje vole ovaj parfem kažu da zanemarite ime koje nosi jer se obožava bez obzira na to što vi mislili o pjevačici Ariani Grande. Osim što, kažu, predivno miriše, miris ima divnu bočicu, a na dane kada ga nosite često ćete dobiti pitanje: "Koji je to parfem?"

Ariana Grande Cloud Ariana Grande Cloud (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Phlur Missing Person

Miris je ovo koji je nježan, ali zarazan, a iako predstavljen prošle godine, već je osvojio društvene mreže. U gornjim su notama mošus, bergamot i jasmin, u sredini su ciklama, neroli i cvijet naranče, dok donje note čine bijeli mošus, australska sandalovina i bijelo drvo. Dame koje ga vole kažu da je to jednostavno miris koji popravlja raspoloženje i čini ih sretnima.

Phlur Missing Person Phlur Missing Person (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Glossier You

Prema riječima jedne modne urednice, ovo je miris koji se nosi svaki dan. Formula je napravljena tako da jednom kad se stopi s kožom, svima miriše malo drugačije. Nije prenapadan, uravnotežen je, svjež i svestran te miriše nježno, toplo i poznato.

Kada su u pitanju mirisne note, ružičasti papar tu je da ostavi dobar prvi dojam, zatim ćete osjetiti drvenasto, blago slatko srce mirisa, u kojem su sjemenke ambrete, mošus i ambroks, a za uravnoteženost tu su korijen irisa, bijeli cvijet i puderasta svježina.

Glossier You Glossier You (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540

Miris je ovo koji je predstavljen 2015. godine. Gornje note čine šafran i jasmin, u sredini su amber i ambra, dok bazu čine smola jele i cedar.

Taj miris njegovi obožavatelji opisuju pridjevima prozračan, mekan, snažan i suptilan u isto vrijeme. Mnogima je postao zaštitni znak.

YSL Black Opium

Smišljen kako bi dočarao tamnu, rokersku stranu brenda YSL, parfem Black Opium svakako je to postigao vanjskim izgledom bočice. No unutrašnje note kave i vanilije brojne žene podsjećaju na prva ispijanja kava s prijateljicama nakon škole, a neke čak i na prve parfeme koje su koristile kao tinejdžerice.

Yves Saint Laurent Black Opium Yves Saint Laurent Black Opium (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Burberry Her

Ovaj cvjetno-voćni miris za žene u gornjim notama ima jagodu, malinu, kupinu, višnju, crni ribiz, mandarinu i limun, u sredini su ljubičica i jasmin, dok bazu čine mošus, vanilija, kašmeran, drvene note, hrastova mahovina, amber i pačuli. Dame koje ga vole kažu da se radi o mirisu koji ćete obožavati nositi.

Burberry Her Burberry Her (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Giorgio Armani Sì

Parfem lansiran 2013. godine poprilično je nov u svijetu moćnih parfema, međutim vrlo je brzo privukao pozornost ljubiteljica mirisa i danas ima mjesto među najprodavanijim parfemima. Gornju notu tog voćnog mirisa za žene čine list i pupoljak ribizle, u sredini su majska ruža i bijela frezija, dok bazu čine vanilija, pačuli, ambroksan i drvene note.

Giorgio Armani Si Giorgio Armani Si (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Chanel Chance

Chanel Chance miris je koji u gornjim notama ima ružičasti papar, u sredini su jasmin i iris, dok bazu čine pačuli, mošus i vanilija. Dame koje vole ovaj miris kažu da je jednostavno nevjerojatan. Ženstven je, sofisticiran, otmjen, bogat i dugotrajan.

Chanel Chance Chanel Chance (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Dior Miss Dior

Cvijeće, cvijeće i još cvijeća. Kompozicija je to koja odaje počast ružama, ali i irisu i božuru. Ovaj je parfem baršunast, svjež i senzualan.

Dior Miss Dior Dior Miss Dior (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Parfem Miss Dior je sofisticiran, a žene koje su se u njega zaljubile na prvu kažu da je nježan, ženstven i kao stvoren za svaki dan. Lijepo se uklapa u svakodnevicu, a njegov je miris čista ženstvenost i elegancija spakirana u lijepu bočicu.

Ovih lijepih i nenametljivih 10 parfema neće vam dosaditi čak ni ako ih koristite svaki dan Žena nanosi miris nakon tuširanja Glossier You Le Labo Rose 31 Eau de Parfum +7 Zara Rose

Carolina Herrera Good Girl

Parfem koji poručuje: "Tako je dobro biti loša!" Miris donosi inovativnu i opojnu kombinaciju tuberoze i prženih bobica tonke. Cvjetni val bijelog jasmina Sambaca i tuberoze stavljen je u kontrast s misterioznim i dubokim notama tonke i kakaa.

Parfem dolazi u bočici koja ima oblik elegantne crne salonke s visokom tankom potpeticom te asocira na Pepeljuginu cipelicu ili na pak na zločestu djevojku – kako tko želi.

Carolina Herrera Good Girl Carolina Herrera Good Girl (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Znate one žene koje uvijek mirišu dobro? Ovo su njihove tajne Žena nanosi parfem +0 Parfem

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju