Ovoga Valentinova filmska ekranizacija filma 'Pedeset nijansi sive' započet će s prikazivanjem u većini svijeta. Američki cenzori i službeno su mu dodijelili oznaku R koja dozvoljava gledanje ovoga filma i mlađima od 18. uz roditeljsku pratnju, dok je u Hrvatskoj započela pretprodaja ulaznica samo za punoljetne

Američki filmski cenzori, odnosno institucija The Motion Picture Association of America (MPAA) dodijelili su filmskoj ekranizaciji knjige Pedeset nijansi sive oznaku R, čime ovaj dugo iščekivani film s Jamiejem Dornanom i Dakotom Johnson u glavnim ulogama postaje dostupan i mlađima od 18 uz roditeljsku pratnju.

Spomenutu oznaku film je dobio zahvaljujući 'jakom seksualnom sadržaju koji uključuje dijaloge, neobično ponašanje i golotinju'.

Zanimljivo, cenzorima je na raspolaganju bila i stroža oznaka G, koja se dodjeljuje filmovima namijenjenima samo za odrasle osobe, pa poznavatelji ovoga sustava ocjenjivanja pretpostavljaju da je filmska adaptacija redateljice Sam Taylor-Johnson mnogo blaža od knjižnog predloška E. L. James.

Pretprodaja ulaznica za ovaj film odnedavno je započela i u Hrvatskoj po cijeni od 32 kuna po osobi, no za sada uz rijetko viđeno ograničenje – samo za punoljetne.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju