Pepiere ruksaci i torbice su unikatni ručno rađeni proizvodi koji su pleteni od domaće kukuruzovine i obogaćeni dodacima od prave kože. Posebnost ovih proizvoda je u tome što su u potpunosti hrvatski proizvod, rađeni od hrvatskih materijala rukama hrvatskih radnika.

Pletivo od kukuruzovine je tradicionalno poznato u Hrvatskoj, posebno u određenim krajevima gdje posebno uspijeva kukuruz, pa se od ostataka kukuruza oduvijek plelo cekere i slične proizvode.

Dok smo jednom prilikom suprug i ja putovali Međimurjem, upoznali smo se s ljudima koji se bave pletenjem kukuruzovine i na prvu smo se zaljubili u ovaj tradicionalni zanat. Budući da je tržište već bilo dosta zasićeno tradicionalnim cekerima od kukuruzovine, odlučili smo napraviti nešto drugačije, pa je tako nastao Pepiere ruksak, a kasnije i torbica, priča Marija Maloča, vlasnica brenda Pepiere.

Osim ljubavi prema hrvatskoj tradiciji, u poslu ih motivira i ljubav prema prirodi. Svi materijali su prirodni i razgradivi, na što su posebno ponosni.

Raduje nas da se naši proizvodi mogu istaknuti između mnoštva drugih po posebnim i prirodnim materijalima, po domaćoj izradi i posebnom dizajnu.

Ono što pokušavamo promovirati kroz naš brend su minimalizam i jednostavnost. Ne samo u stilu ili modnom izričaju, nego i u načinu života. Dok danas svijet roni ili bolje rečeno ''utapa se'' u konzumerizmu i potrošačkom mentalitetu, mi zagovaramo skromnost i pametno kupovanje i trošenje. Stoga smo vodili računa i da ruksak i torbica budu i funkcionalni, kako bi doista mogli biti jedina torba koja će vam trebati, kaže Marija.

Na primjer, ruksak možete nositi u večernji izlazak, ali također i na plažu, na posao, na predavanje i slično.

Također, iz tog razloga se ne trudimo ni pratiti trendove, nego nam je želja da ruksak bude 'bezvremenski' i neovisan o trendovima, dodaje vlasnica brenda Pepiere.

Na taj način trude se ići protiv struje prekomjernog kupovanja i bacanja odjeće i modnih dodataka, a što se događa baš zbog brzog mijenjanja trendova, zbog kojeg odjeća i modni dodaci brzo ''izlaze iz mode'' i onda im mjesto nije više nigdje drugdje osim u smeću.

U ponudi imaju i tri modela ruksaka i nekoliko boja kože, te jedan model torbice u dvije boje – smeđoj i crnoj.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju