Ponekad nemamo vremena za odlaske kod frizera ili dugotrajno sjedenje pred ogledalom kako bismo stilizirali kosu do savršenstva. Tada posežemo za ovom brzopoteznom klasikom koju može napraviti baš svaka dama.

Niski konjski rep
Niski konjski rep je jedna od najlakših frizura koje možete napraviti. Dovoljno je začešljati kosu s razdjeljkom po sredini ili na stranu, zagladiti vlasi te ih gumicom pričvrstiti na potiljku. Niski konjski rep odlično je rješenje kada nemate vremena za pranje kose, a želite brzu i elegantnu frizuru.

Visoki konjski rep na stranu
Visoki konjski rep trenutačni je facelift. On izdužuje lice i produžuje cijelu figuru, a posebno dobro pristaje damama guste duge kose. Zagladite uvojke i podignite ih u visok rep te obuhvatite čvrstom gumicom za kosu. Želite li razigrati ovu frizuru, napravite visoki konjski rep na stranu, a uvojke začešljate prema naprijed.

Slika nije dostupna Za (polu)dugu kosu svih tekstura: 30 frizura u kojima je visoki rep glavna zvijezda

Visoka punđa
Umjesto u konjski rep kosu skupite u glatku punđu te je učvrstite gumicom i ukosnicama po potrebi. Ova frizura izgledat će efektno za poslovno okruženje, ali i večernji izlazak.

Ležerna pletenica
Uredne i čvrste pletenice koje kreću od tjemena do vrha kose zahtijevaju dosta vremena i truda. Umjesto toga napravite ležernu varijantu za manje od pet minuta koja se preporučuje damama duge kose. Kosu začešljajte na jednu stranu i prema naprijed te počnite plesti pletenicu tek u visini brade. Ne samo da ćete brzo napraviti ovu frizuru, već vas i kosa neće zatezati u izlasku.

Slika nije dostupna 12 slavnih dama čije su frizure (skoro) popularnije od njih samih

Neuredne kečke-punđe
Umjesto u niski konjski rep, kosu možete podijeliti i na dva jednaka dijela te od njih napraviti kečke-punđe. Svaki rep zategnite gumicom pa ju zaokružite preostalom kosom u oblik punđe. Kako možete brzo napraviti neurednu punđu, pogledajte u YouTube tutorijalu laineymariebeauty.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju