Prvi toplinski val natjerao nas je da skinemo višak odjeće i rashladimo se u udobnosti klimatiziranih prostorija. Istraživanja su pokazala da smo tijekom ljeta malo nervozniji, ali generalno sretniji i da visoke temperature pridonose povećanju seksualne želje.

Uživamo li zaista u seksu tijekom ljeta više nego tijekom hladnijih mjeseci? Znanost kaže da je ova tvrdnja istinita, a da su za to "krivi" fermoni, prirodne kemikalije koje izlaze kroz znoj i zbog kojih nam partner djeluje privlačnije nego preko zime.

Ako vas vrućine potaknu na seksaulne aktivnosti, isprobajte ove ljetne poze za brzinski seks koji će biti ugodan i na plus 30.

1. Lavica koja se izležava

Ako ste trenutačno na moru, iskoristite čari plaže kako biste doživjeli nove seksualne avanture. Ležaljke su omiljena stvar za odmaranje i hvatanje preplanule boje tijekom dana, a kad padne mrak, možete ih iskoristiti za nezaboravan seks. Vođenje ljubavi na ležaljci kreativno je, zabavno i romantično, posebice ako uhvatite zalazak sunca.

Za pozu "lavice koja se izležava" podesite ležaljku u sjedeći položaj. Muškarac leži na leđima raširenih nogu, a žena leži na stomaku, između njegovih nogu. On će uživati u ovoj pozi zbog ženske dominacije, a ona jer će moći kontrolirati brzinu, dubinu i kut prodiranja. Ova poza savršena je za ljetne vrućine jer će zbog direktne stimulacije klitorisa seks biti brzo gotov, a o njemu ćete pričati danima.

2. Pantera koja udara

Ovo je još jedna odlična poza u kojoj će vam pomoći udobna ležaljka na plaži. Ova poza je slična klasičnoj doggy pozi. Spustite ležaljku. Žena se treba spustiti na koljena i dlanove, kao kod klasične doggy poze, a muškarac treba kleknuti iza nje. Istraživanja su pokazala da je ovo poza koja najviše uzbuđuje muškarce.

Seksualni terapeuti savjetuju da led umotate u ručnik za plažu, a preko njega stavite jastuk i tako pripremljenu "igračku za seks" stavite ispod trbuha. Improvizirana "klima" seks će napraviti još ugodnijim.

3. Dupin poza

Za ovu inovativnu seks-pozu trebat će vam bazen ili jacuzzi. Muškarac treba stati u bazen leđima čvrsto naslonjenim na rub. Žena bi mu trebala okrenuti leđa, rukama se uhvatiti za suprotni rub bazena, a ostatak tijela trebao bi joj plutati, kao da pliva. Muškarac bi je trebao uhvatiti za bokove i "odraditi posao".

Ova poza je apsolutni ljetni hit jer omogućuje stimuliranje G-točke, a muškarci je smatraju jako privlačnom, što će ovu pozu pretvoriti u quickie savršen za vrele ljetne noći.

4. Plišani medvjedić

Za ovu pozu trebat će vam ručnik za plažu. Savršena je za parove koji više vole voditi ljubav, a karakterizira je mogućnost maženja, gledanja u oči i strastvenog ljubljenja. Muškarac treba zauzeti pozu identičnu onoj kada klekne da zaprosi djevojku. Dakle, jednom nogom je na koljenu, a drugom na stopalu. Žena treba svoju nogu prebaciti preko njegove (one kojom stoji na stopalu), a drugu nogu treba postaviti na koljeno.

Ljubav ili seks? Vodite li ljubav ili se seksate? Ovo su znakovi da između vas ima puno više od seksa

5. "Nabrzaka na roštilju"

Ova poza idealna je za vruće dane jer vaša tijela imaju minimalni kontakt. Za ovu kreativnu pozu također će vam trebati bazen. Žena se treba rukama uhvatiti za rub bazena, a muškarac treba stati iza nje. Osim bazena, za ovu pozu dobro će doći krevet ili stol.

Seksualni terapeut Charlie Glickman ističe da je ova poza nastala na dvorišnim roštilj-druženjima kad bi se partnerima pobudile strasti pa su brzinski htjeli zadovoljiti seksualne apetite dok se ekipa zabavlja.

Dva korisna savjeta za ljetni seks:

1. Ne zaboravite se hidratizirati. Koji god položaj zauzeli, nemojte zaboraviti piti dovoljno tekućine. Seks će vas dobro umoriti i raščupati, ali će također iscrpiti vaše elektrolite. Ledeni čaj i ljetna alkoholna pića mogu biti prividno osvježenje, ali nemojte zaboraviti piti dovoljno vode ili izotonična pića.

Seks Hrvatice otkrile: Šest poza u seksu u kojima najviše uživamo

2. Koristite lubrikant za seks u vodi. Bez obzira na to što se seksate u bazenu ili moru, ove poze neće biti tako ugodne ako ne budete dobro "podmazali atmosferu". Najbolje je koristiti lubrikant na bazi vode kako biste izbjegli infekcije. 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju