Godine obično sa sobom donose mudrost, a u skladu s tim zrele žene su te od kojih možemo naučiti vrijedne lekcije. Između ostalog i one koje se tiču ljubavnih odnosa.

Pet lekcija o ljubavi koje svaka mlada žena može naučiti od zrelih dama donosimo u nastavku:

1. Tijela nisu vječna i svoje tijelo mora se voljeti u svakoj dobi, bez obzira na sve

Zrele žene na tijelo ne gledaju kao na objekt koji mora biti doveden do savršenstva i uvijek prikazan na najbolji mogući način. Na svoje tijelo gledaju kao na svog vjernog suputnika u životu i vole ga bez obzira na sve. Ne uzimaju svoje tijelo zdravo za gotovo i slušaju što im govori. Znaju da pripada njima, a ne nametnutim standardima ljepote.

2. Muškarci dolaze i odlaze, a prijateljstva su vječna

U mladosti smo skloni tome da cijeli život stavljamo na čekanje u onom trenutku kada pomislimo da smo se zaljubili u muškarca svojih snova. Ono što zrele žene znaju, čak i kada su u stabilnim dugogodišnjim vezama ili brakovima, je cijeniti vrijednost prijateljstva. Zrela žena zna da su joj bez obzira na sve njezine dame te s kojima ima odnos kojem niti jedan muškarac ne može parirati.

Prijateljice su te koje pričaju o osjećajima, s kojima satima možemo secirati detalje iz života, kojima se možemo povjeriti o bilo kojem problemu...

3. Bolje se zaljubiti u dobrog muškarca nego u zgodnog muškarca

U mladosti većina nas je bila u fazi u kojoj nismo previše razmišljali o tome je li netko dobar dečko, već smo padali na izgled.

S godinama žene su naučile vrijednu lekciju - bitno je pronaći muškarca koji će ispuniti naše emocionalne potrebe i to je lekcija koju će svaka zrela žena rado prenijeti onoj mladoj.

Srce u pijesku Veliki ljetni horoskop: Što u ljubavi čeka svaki horoskopski znak?

Zaljubljeni par Samo ljubav: 10 znakova da ste svojem muškarcu centar svijeta

4. Zatišje i/ili frka ne znače da je vezi došao kraj

U mladosti teško podnosimo i bilo kakav trenutak u vezi u kojem se osjećamo bezveze, kamoli neki duži peirod. No, s godinama shvatimo da ne moramo od svega raditi veliki problem, da ne trebamo bježati iz veze nakon jednog dana tišine ili lošeg perioda. Naučimo sjesti i razgovarati o potencijalnim problemima i o tome kako ih riješiti. Zrele žene znaju da svaka veza ima svoje uspone i padove i da ne moraju paničariti svaki put kada nastupi oseka.

5. Zrele žene vole same sebe mnogo više

Godine sa sobom donose zahvalnost, zahvalnost što smo još uvijek tu, što učimo, radimo... Žene shvaćaju da su heroji svoje vlastite priče i vole i cijene sebe puno više nego su to činile u mladosti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju