Naši postupci mogu napraviti razliku između uzajamno podržavajućeg i emocionalno privlačnog odnosa i odnosa koji vene.

Što više energije uložite u ljubav, više ćete ljubavi dobiti zauzvrat. Prekrasno je znati da vas voli onaj koga volite, a osjećaj da vaša veza raste je veličanstven. Da bi to uistinu bilo tako i da bi iskre još uvijek "frcale", potrebno je uložiti trud.

1. Naučite bolje slušati jedno drugo
Jedna je stvar nekoga slušati, a potpuno druga nekoga uistinu i čuti. Naučiti biti bolji slušatelj i zaista čuti ono što nam partner govori nije jednostavno, ali je vrijedno truda.

Jedan od načina na koji možete pokazati nekome da slušate jest ponavljanje vlastitim riječima onoga što je netko upravo rekao prije nego što odgovorite. Tako ćete drugoj strani dati do znanja da je uistinu slušate, a to će utjecati na nju tako da će joj biti draže dijeliti i ostale stvari s vama.

2. Podržavajte jedno drugo u teškim situacijama
Ako ranije niste iskusili podršku u vezi, tada će vam se možda biti teško naviknuti na to jednom kada je budete imali. No upravo je to ono što nas dodatno zbližava s partnerom, više nego išta drugo. Biti ranjiv pred drugom osobom kada nam je najteže nije svima jednostavno i možda će proći mnogo vremena prije nego što to budemo u stanju, no nužno je za rast veze.

Ako druga strana vidi da smo tu ne samo u lijepim nego i u vrlo teškim situacijama, znat će da nam može vjerovati.

3. Flertujte jedno s drugim
Flertovanje ili očijukanje nije rezervirano samo za prvu fazu veze kada se tek upoznajte. Osim toga, malo romantike nikad ne škodi. Budite velikodušni s komplimentima, komunikacijom i sitnicama poput omiljenog parfema ili omiljenog jela.

Pomaže i ako spavaću sobu napravite opuštajućom oazom. Maknite televiziju, a mobiteli neka ostanu ugašeni, barem na neko vrijeme. Posvetite se samo jedno drugome, pa makar to morali unaprijed isplanirati zbog obaveza.

Koliko uložimo u vezu, toliko ćemo od nje i dobiti.

4. Pazite na sebe i (za)volite se
Kada smo zadovoljniji sa sobom i svojim tijelom, to se odražava i na naše partnerske odnose. To nipošto ne znači da moramo stati u konfekcijski broj 36, nego naprosto paziti na sebe, na svoju prehranu i činiti sve zbog čega se osjećamo bolje, pa makar to bila samo šetnja ili hodanje.

Zagrljeni par Potvrdilo 70.000 parova: Ovako izgledaju veze u kojima je seks dobar

Seks O da! Tri sigurna znaka da imate odličan seks s partnerom

Pogledajte se u ogledalo i nabrojite što sve volite na sebi. Zapišite to na papir i kada bude imali loš dan, pročitajte to.

5. Stvorite svoje novo vrijeme
Iako termin "novo normalno" već svima nama ide na živce, činjenica je da je na neki način novina prisutna i sada. Trenutno se gotovo sve čini novim i drugačijim. Čak i ponovno raditi stvari koje nismo iskusili gotovo dvije godine čini se neobično nepoznatim, poput odlaska u kazalište, u kino ili na sajam knjiga.

No zajedničko iskustvo vas veže. Također je dokumentirano da parovi koji rade nove stvari zajedno izgrađuju više "hormona maženja", oksitocina. To će vam pomoći da se bolje snalazite na nepoznatom terenu i učinite bližim jedno drugome.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju