Brzo hodanje ne košta ni lipe, a ima brojne prednosti za zdravlje pojedinca. Evo zašto je dobro prepustiti se ovoj fizičkoj aktivnosti svakoga dana.

1. Pomaže u reguliranju tjelesne mase
Brzo hodanje je učinkoviti način za skidanje viška kilograma ili održavanje postojeće tjelesne mase. Ono pomaže i u razgibavanju cijelog tijela. Šetnja od 6 kilometara na sat izgara 240 do 350 kalorija, ovisno o vašem tempu hodanja.

2. Poboljšava sveukupno zdravlje

Istraživanja su pokazala da uklopljavanje redovite vježbe u svakodnevicu poboljšava sveukupno zdravlje pojedinca. Prihvatite li se brzog hodanja, mogli biste primjetiti kako vam se povećavaju razine dobrog kolesterola, a smanjuju razine lošeg kolesterola. Ovaj tip fizičke aktivnosti smanjuje i krvni tlak, te smanjuje rizik od dobivanja dijabetesa tipa 2.

Hodanje Isplati se! Što se dogodi u tijelu ako poslije večere šetate samo 15 minuta?

3. Smanjuje stres
Jedna brza šetnja dnevno, smanjit će razine svakodnevnog stresa. Odvojite se od okoliša i situacija koje vam izazivaju najveći stres i opustite se brzim hodom. Tijekom žustre fizičke aktivnosti poput brzog hodanja ispuštaju se endorfini koji opuštaju cijeli organizam te zbog kojih ćete se osjećati smirenije i sigurnije.

4.Jača mišiće i kosti
Redovito prepuštanje brzom hodanju jača gornji i donji dio tijela, snaži mišiće i kosti. Snažnije tijelo nam, pak, omogućava da kvalitetnije obavljamo svakodnevne zadatke te da budemo produktivniji.

Slika nije dostupna Najlakša tjelovježba: Kako prehodati 1,5 kilometara bez izlaska iz doma?

5. Pomaže vam biti u top formi – potpuno besplatno
Ako želite doći u top tjelesnu formu, a ne želite trošiti novac na teretanu – brzo hodanje je izvrstan način da ostvarite svoje ciljeve. Ova aktivnost vam omogućava da istražujete nova mjesta i krajeve – pješice.

Povrh svega, odaberete li brzo hodanje do posla umjesto korištenja javnog prijevoza ili osobnog autombila, ne samo da ćete poboljšati svoju fizičku spremu nego ćete i uštedjeti značajan novac.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju