Jeste li ikada čula za tehniku chiaroscuro? To je tehnika kojom se slikari koriste još od antike kako bi, postupnim prijelazom svjetla u sjenu stvorili iluziju tri dimenzije. Mi ćemo se, umjesto na slikarskom platnu, poigrati svjetlom i sjenom na licu kako bismo vam pomogli da uz pomoć pet proizvoda naglasite svoje oči.

1. Bijela olovka za oči
Ne koristite crnu olovku na unutarnjoj vodenoj liniji kapka - umjesto crne koristite bijelu olovku koja otvara pogled i tako povećava oko.

2. Korektor
Korektor će vam pomoći da prikrijete podočnjake koji vizualno smanjuju oči. Pažljivim odabirom korektora koji je za nijansu svjetliji od vaše kože istaknut ćete oči te će vaše trepavice izgledati duže.

'Kako bi vaše oči izgledale veće, svijetlo sjenilo koristite u unutarnjem kutu oka.'

3. Svijetlo sjenilo
Kako bi vaše oči izgledale veće, svijetlo sjenilo koristite u unutarnjem kutu oka zbog čega ćete izgledati "budnije" a veša oči veće - tako će vam oči automatski izgledati budnije i veće. Dobar odabir je sjenilo boje lavande koje, uz unutrašnje kutove oka, možete nanijeti i na gornji dio kapka.

Da bi igra svjetla i sjene bila potpuna, moramo u cijelu priču uvesti i malo tame.

4. Tamno sjenilo
Tamno sjenilo trebate nanijeti na vanjski dio kapka i blago ga povući prema gore, što će vizualno otvoriti i povećati oko.

5. Maskara
Na kraju, na gornje trepavice nanesite dva ili tri sloja maskare i nikako ne zaboravite jedan sloj maskare nanijeti i na donje trepavice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju