Najbolja i najdublja prijateljstva preživjet će sva potencijalno teška životna iskustva. U nastavku pogledajte koji znakovi pokazuju da imate prijateljicu za cijeli život.

 

1. Uvijek ste iskrene jedna prema drugoj.

Bez obzira na sve, uvijek ćete reći ono što mislite, otvoreno izraziti svoje osjećaje i stavove, podijeliti iskrena razmišljanja. Ništa drugo za vas nije opcija i tako ste izgradili prijateljstvo puno međusobnog povjerenja.

2. Uvažavate međusobne različitosti.

Ne doživljavate ih kao nešto što vas udaljava nego u tome vidite priliku da nešto naučite jedno od drugog. Od razlika u osobnosti do razlika u stavovima -
uvažavate sve.

3. Čak je i tišina između vas ugodna.

Ponekad nam se ne da razgovarati s nikim, ali jednostavno svoju prijateljicu želimo imati uz sebe. Nije vam problem zajedno sjediti na kavi i jednostavno uživati u miru i tišini dok vam se misli ne pročiste dovoljno da se vratite dugim razgovorima. Nikada vam nije neugodno u takvom trenutku jer se veselite svakoj prilici koju možete provesti zajedno, bez obzira na raspoloženje.

Prijateljice Pet kvaliteta koje možemo pronaći samo u istinskim prijateljima

4. Razumijete da duga razdvojenost ne znači kraj prijateljstva.

Život nas može odvesti u različite gradove i na druge kontinente ili nas pak svakodnevne obaveze i radno vrijeme odvoje od prijatelja. Međutim, bez obzira na to koliko vremena prođe, vama je svaki susret isti i razumijete se kao da se razdvojenost nikada nije ni dogodila.

5. Ne plašite se neslaganja.

Čak se ni s najboljom prijateljicom ne možete uvijek slagati u svemu, ali vi to ne doživljavate kao problem. Neslaganja su sastavni dio života i dogode se svakome. Važno je ne dopustiti da ona naštete prijateljstvu. Vi imate puno razumijevanja jedna za drugu i znate da se to vama ne može dogoditi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju