Depilacija je najveći razlog zbog kojeg posjeti kozmetičarima, s višim temperaturama kada je odjeće sve manje, postaju sve češći. Depilacija nije izum modernog doba, žene su se rješavale neželjenih dlačica gotovo pa oduvijek

'Mislim da se žene depiliraju od pamtivijeka. Kad se gleda kroz povijest uklanjanje dlačica uvijek je bilo simbol ženstvenosti. Jedna od najpopularnijih metoda je egipatska depilacija kojom se koristila i Kleopatra. Uz pomoć meda i limuna su nekad uklanjali dlačice što je zaživjelo do dan današnjeg dana', kaže Tijana Šafar, novinarka portala Zadovoljna.hr.

S Lumea Philips IPL sustavom za uklanjanje dlačica ne trebate se depilirati do 8 tjedana, a namijenjen je kućnoj uporabi

Popularne metode depilacije su i dalje britvica i vosak iako ih žene i ne vole baš pretjerano. Potvrdile su to i naše poznate dame.

'Ne volim depilacije, ali volim onaj osjećaj poslije depilacije. Mislim da je depilacija dosta bolna, ali zbog onog osjećaja poslije zaboravi se na pretrpljenu bol', kaže sportašica Sandra Perković.

Osim spomenutih metoda koje često oštećuju kožu i uzrokuju urastanje dlaka, napretkom tehnologije pojavili su se i neki drugi načini borbe s neželjenim dlačicama koji nemaju takve posljedice. Riječ je o IPL metodi nakon koje se ne treba depilirati do 8 tjedana. Philips Lumea uređaj je koji radi po tom principu, a namijenjen je kućnoj uporabi. Dermatovenerolog Ivana Nola objasnila je sve što trebate znati o ovakvoj vrsti depilacije.


1. DLAČICE DULJE VRIJEME NE RASTU

'IPL uređaj je uređaj koji koristi svjetlosnu energiju, znači nema jednovalnu duljinu nego više valnih duljina koje su točno određene kako bi se apsorbirale u pigmentu dlake. No, ne možemo govoriti o trajnom rezultatu jer trajni rezultat laser epilacijom ne postoji. Postoji samo dugotrajnija redukcija rasta dlaka'', objašnjava Ivana Nola.

2. BEZ IRITACIJA I URASTANJA DLAČICA

'Kada dlačice počnu ponovno rasti, upravo zbog toga što su bile tretirane, rastu znatno sporije i znatno slabije, takva dlaka nije debela nego je tanja, pigment u toj dlaci je puno nježniji i blaži', govori Nola.

3. PHILIPS LUMEA MOŽE SE KORISTITI NA CIJELOM TIJELU

Dakle, može se koristiti na svim dijelovima tijela, licu, pazuhu, bikini zoni, rukama i nogama.


4. MOŽE SE KORISTITI I TIJEKOM LJETA

'Upravo zato što je to kućni tretman, dakle upravo zbog te vrste energije koja se koristi, odnosno koja je dozvoljena za kućne tretmane, ne postoji nikakva iritacija ili foto osjetljivost na koži. Ipak, treba se koristiti uz jednu mjeru opreza. Savjetuje se da koža ne bude osunčana 48 sati prije takvog tretmana te barem 24 sata nakon tretmana da se ne izlaže sunčevom zračenju', govori Nola.

Svjetlosni impulsi uspavat će korijen dlačica i tako ćete napokon biti slobodni od dosadne depilacije na jedno dulje vrijeme.

Sve o depilaciji uređajem Philips Lumea doznajte u prilogu InMagazina.


IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju