Pink day, festival posvećen rosé vinima, ove godine slavi značajan jubilej, svoje deseto izdanje! Uz kvalitetna vina, rođendan slavi i Green in Pink, festival u festivalu koji nam na degustiranje nudi ekstradjevičansko maslinovo ulje.

Galerija Festival Pink Day uskoro ponovno dolazi u Zagreb Festival Pink Day uskoro ponovno dolazi u Zagreb Festival Pink Day uskoro ponovno dolazi u Zagreb +0 Festival Pink Day uskoro ponovno dolazi u Zagreb

Festival se održava u Laubi: Kući za ljude i umjetnost.

U subotu 22. travnja 2023. Pink Day, koji slavi fina i lagana ružičasta vina: mirna i pjenušce; ekstradjevičanska maslinova ulja i ružičaste koktele ususret proljeću, svojevrsna je posveta ženskoj energiji i ljepoti života.

Uz brojne izlagače rosé vina i ekstradjevičanskih maslinovih ulja, tu su i izlagači s ružičastim džinovima, tonicima, likerima... kao i Masterclass i zanimljive radionice.

Iako se smatralo da je popularnost ružičastih vina prolazan trend, proizvodnja, prodaja i konzumacija roséa posljednjih petnaestak godina u cijelom svijetu kontinuirano rastu. Sva istančana nepca mogu prepoznati rapsodiju okusa tog vina, ali ono je ipak omiljeno među ženskom populacijom. 

Pink Day partneri i na ovom će izdanju Festivala svoje izlagačke stolove lijepo ukrasiti i urediti jer tako ulaze u konkurenciju za najljepše i najkreativnije uređene stolove koji već tradicionalno osvajaju vrijedne nagrade.

Festival Pink Day uskoro ponovno dolazi u Zagreb Festival Pink Day uskoro ponovno dolazi u Zagreb (Foto: PR)

Ove godine to su 12 najboljih čaša za rosé na svijetu Restaurant Extreme Rosé Riedel; vrhunski parfemi kuće Elie Saab koje daruje Martimex i nagrada koju dodjeljuje Ikea.

Uz kušanja, Pink Day nudi i zanimljive radionice edukativnog sadržaja.

Na press-konferenciji 5. travnja, nakon službenog dijela, a u suradnji s Udrugom Bregovita Hrvatska, održat će se radionica rosé vina te vinarske regije pod vodstvom uglednog sommeliera Marija Meštrovića.

U utorak 18. travnja u Michelinom ovjenčanom zagrebačkom restoranu Noel održat će se Masterclass rosé vina Chateau d'Esclans Pinks That made History powered by Premium Visa, a vodit će ga Ted Lelekas, Moet Henessy brand ambasador. Kušanje će biti iz vrhunskih čaša Riedel.

Festival Pink Day uskoro ponovno dolazi u Zagreb Festival Pink Day uskoro ponovno dolazi u Zagreb (Foto: PR)

20. travnja, povodom jubileja, u legendarnom zagrebačkom restoranu Skenderica 1912 – održat će se svečana ružičasta večera.

U Laubi će se održati još nekoliko radionica, kao i okrugli stol posvećen ružičastim vinima hrvatskog istoka. 

Romerquelle, kao službena voda festivala, pobrinut će se za vodu, a Ikea za lounge u kojem će posjetitelji odahnuti.

U Laubi će se povodom Pink Daya ponovno okupiti velik broj posjetitelja odjevenih u ružičasto željnih druženja, proslave proljeća, optimizma, visoke estetike, odličnih ulja ali ponajprije izvrsnih ružičastih vina Hrvatske, Slovenije,Srbije, Italije, Francuske, Austrije...

Vrijedi doći zbog edukativnih sadržaja, razmjene iskustava izlagača, veselog i optimističnog ozračja, laganih proljetnih vina i zabave!

Iza Pink Daya stoji osnivačica Sanja Muzaferija, koja posljednje dvije godine uz pomoć Zrinke Jelić-Belinić i agencije Z-Eventi, već čitavo desetljeće promovira žensku energiju i sinergiju, kao i ružičasta vina.

Festival Pink Day uskoro ponovno dolazi u Zagreb Festival Pink Day uskoro ponovno dolazi u Zagreb (Foto: PR)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju