Iz zagrebačkog kluba Jabuka stiže nam nesvakidašnja priča koju je na Facebooku podijelila jedna posjetiteljica Jabuke. Iz zapetljanog spleta okolnosti nastala je situacija koja savršeno dočarava božićno vrijeme dobre volje, gesta o kojoj će se sigurno dugo pričati

Kada bi mogao pričati, zagrebački klub Jabuka sa svojih 48 godina imao bi toliko toga puno za reći, njegove priče mogli bismo slušati danima, ali ne živi neuništiva Jabuka samo na staroj slavi. I danas se u kultnom mjestu na zagrebačkom Jabukovcu događaju stvari o kojima će se sigurno pričati dugo, dugo...

Iz zagrebačkog kluba Jabuka stiže nam nesvakidašnja priča koju je na Facebooku podijelila jedna posjetiteljica Jabuke

Jednu takvu priču na Facebooku podijelila je posjetiteljica Jabuke, Lada koja je doživjela veliko iznenađenje kada je od Ane koja radi na garderobi Jabuke dobila pismo.

Nedavno sam bila u Jabuci, nakon sto godina. Cura s garderobe mi je naručila Uber jer se meni mobitel ugasio, a budući da nije stizao, na kraju sam otišla taksijem. Ona je kasnije shvatila da nije stornirala Uber i da mi je vjerojatno skinuo s računa. Preko frendice koja je tamo često je doznala moje ime i poslala mi ovu poruku i 40 kuna, uz ispriku. Hvala ti super ženo!, napisala je Lada na Facebooku. Pročitajte Anino pismo koje je oduševilo mnoge i podsjetilo da ipak ima dobrih ljudi:

Lada, prije par subota si bila u Jabuci s prijateljicama. Čekale ste taxi cijelu vječnost pa sam ti ponudila da probaš preko aplikacije Uber da vam što prije dođe taxi. Naručile smo preko mog mobitela, nisi imala gotovine kod sebe pa si mi dala karticu da platiš preko nje. Na kraju smo otkazali vožnju jer je Cammeo bio brži, ali na mom "PAMETNOM" telefonu je arhivirana tvoja kartica pokraj moje.

I gle kaj se dogodilo kad sam naručivala taxi za sebe 1 vožnja se naplatila na tvoju iako sam ju izbrisala s mobitela. Kad sam to shvatila užasno mi je bilo žao jer te nisam mogla naći i obavijestiti te. Prvo sam zvala Uber da pitam kako je to moguće jer je moja glavna kartica, ispričali su se i izbrisali te iz mog sustava. Uglavnom vožnja je koštala 38,16 kn i to je vjerojatno uzeto s tvoje kartice.

Ovim putem se ispričavam na spletu nesretnih okolnosti jer stvarno nisam imala namjeru takvo nešto napraviti, prije svega htjela sam vam pomoći. Šaljem ti puno pozdrava i još jednom sorry, ali stvarno nije bilo do mene. Imaš cugu od mene kad dođeš u Jabuku. Hvala i pozdrav! Ana s garderobe.

Lada nam je priznala da se totalno šokirala kada je dobila pismo.

Već sam bila zaboravila na taj događaj jer sam u Jabuci bila prije nekoliko tjedana. Cura je zakon, da smo bar svi pošteni kao Ana, rekla nam je Lada čiji su post na Facebooku popratili i brojni komentari oduševljenja.

Gesta za svaku pohvalu, komentirala je Ivana, dok je druga Ivana dodala:

Tak "Jabolka" odgaja ljude.

Nadamo se da ovakve lijepe priče iz najdugovječnijeg zagrebačkog kluba, kojem prijeti zatvaranje, neće ostati samo uspomene iz prošlosti. Nadamo se da će i u godinama pred nama ostati dio zagrebačke scene i mjesto na kojem nikada ne znate kakvo ćete super iskustvo doživjeti...

U Zagrebu ima još ljudi koji nas oduševljavaju svojim djelima dobrote. Pročitajte i poruku zagrebačkog taksista koji nas je ostavio bez riječi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju