U veličanstvenu okruženju Grand Palaisa u Parizu predstavljena je nova kolekcija Karla Lagerfelda za Chanel, za proljeće / ljeto 2018. godine uz zvukove pjesme Zdenke Kovačiček


Svi su čuli za Coco Chanel. No prije nego što je postala modna ikona Coco, ova slavna dama nosila je ime Gabrielle Bonheur Chanel.

U veličanstvenom okruženju Grand Palaisa u Parizu predstavljena je nova kolekcija Karla Lagerfelda za Chanel, za proljeće / ljeto 2018. godine uz zvukove pjesme Zdenke Kovačiček

Gabrielle predstavlja mlađu, buntovniju i spontaniju eru dizajneričina života, koja je nadahnula i novu kolekciju Karla Lagerfelda za proljeće/ljeto 2018. tog prestižnog francuskog brenda.

Ne čudi stoga što su se na modnoj pisti u veličanstvenom ambijentu pariškog Grand Palaisa mogle vidjeti zanimljive modne igre. U prvom planu bila je dekonstrukcija klasičnog Chanelova kostima u mladenačkoj minivarijanti koja se odlikovala odvažnim bojama i uzorcima.

Minihaljine i suknje sparene s crop topovima sljubljene su u neočekivanu stilsku kombinaciju s modnim dodacima načinjenim od plastike. Ako je suditi prema reviji francuskog modnog diva, 2018. bit će u znaku ovoga materijala.

Svi modeli, predvođeni mladom manekenskom zvijezdom Kaiom Gerber, nosili su Chanelove čizme od plastike, ali i rukavice, šešire, nakit i druge modne dodatke.

Fashion.hr otkrio je i kako se na Chanelovoj reviji puštala pjesma "Elektra“ Zdenke Kovačiček iz 1978. godine. Hrvatska glazbenica to je i potvrdila za portal Zadovoljna.hr.

HIT ZDENKE KOVAČIČEK IZ 1978.
Dan prije revije kontaktirali su me iz modne kuće 'Chanel' i pitali mogu li koristiti moju pjesmu na reviji. Naravno da sam bila iznenađena i oduševljena. Kći Tina danas ujutro javila mi je da je vidjela snimku revije i bila sam jako sretna
, kaže Zdenka Kovačiček te nam otkriva kratku povijest pjesme:

Pjesma Zdenke Kovačiček 'Elektra' zatvorila je Chanelovu reviju u Parizu, a našoj glazbenici to je bilo veliko iznenađenje

Pjesmu 'Elektra' napisali smo glazbenik Igor Savin i ja. U vrijeme kada je izašla, 1978. godine, pjesma je bila potpuna avangarda i alternativa, i jedna je od prvih elektronskih pjesama na ovim prostorima.

Zdenka posebno važnim smatra i činjenicu da je pjesma svirala na samom kraju Chanelove revije, odnosno na defileu, jer se kraj revije najbolje pamti. Zanimalo nas je i kako su u Chanelu čuli za Zdenkinu pjesmu nastalu prije skoro 40 godina.

Ne znam ni ja točno, ali pretpostavljam da su je čuli jer je nedavno u Austriji objavljeno reizdanje 'Elektre' koje se prodaje po cijelom svijetu. Reizdanje su napravili zaljubljenici u vinile čija se popularnost opet vratila, rekla nam je Zdenka te dodala da će se njezina pjesma idućih godinu dana moći čuti svugdje, i na platformama poput YouTubea i Twittera, gdje će se puštati snimka revije. Tko zna, možda bude izvedena i na koncertu Zdenke Kovačiček 29. studenog u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte što Chanel predlaže za proljeće/ljeto 2018., a u videu poslušajte ovu elektronsku pjesmu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju