Žene su oduvijek bile inspiracija glazbenicima pa mnoge pjesme nerijetko nose upravo ženska imena. Među pjesmama koje nose ženska imena, a koje će mnogima prve pasti na pamet vjerojatno su Marina, Milena, Tamara...

No nisu samo one opjevane, nekad i više puta. Zapravo, većina imena ima neku svoju pjesmu, a među autorima koji su bili majstori u tom poslu svakako je Rajko Dujmić, koji je svojedobno priznao da ženska imena u nazivima njegovih pjesama nisu slučajnost.

Svako ime u mojim pjesmama ima svoju priču. I dandanas žive ti akteri. Tonka, na primjer. I Milena. Pa onda Zrinka, Bosiljka... Onda smo napravili Lorenu, to je sad često ime. Onda Željku pa Lidiju, rekao je.

Neke od najljepših pjesama koje nose ženska imena otpjevao je i Oliver Dragojević. Na njegovu popisu su Danijela, Nadalina, Dženi, Anđela...

Na jedno mjesto staviti sve pjesme domaćih izvođača sa ženskim imenima bio bi opsežan zadatak. Mi smo u nastavku izdvojili njih 20. I znamo, Marinu nisu pjevali samo Prljavci nego i Azra, Tamaru su uzeli Borisu Novkoviću, Ivane su bile tema mnogih pjesama, i tako dalje, i tako dalje. Sada je vrijeme za pronalazak pjesme s vašim imenom.

MARINA - Prljavo Kazalište

TAMARA - Magazin

MILENA - Novi fosili

GORDANA - Daleka obala

NINA - Jole

DANIJELA - Oliver Dragojević

BARBARA - Zvonko Špišić

TIHANA - Klapa Sveti Florijan

DORIS - Zrinko Tutić

ANA - Srebrna krila

MARIJA - Divlje jagode

ENA - Darko Rundek

IVANA - Parni valjak

SNJEŽANA - Neki to vole vruće

NIKOL - Zvijezde

ELLA EE - Dino Dvornik

MAJA - KUD Idijoti

Ne daj se, INES - Arsen Dedić

Moja KRISTINA - Mišo Kovač

TENA - Zlatni dukati

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju