Žene su oduvijek bile inspiracija glazbenicima pa mnoge pjesme nerijetko nose upravo ženska imena. Među pjesmama koje nose ženska imena, a koje će mnogima prve pasti na pamet vjerojatno su Marina, Milena, Tamara...

No, nisu samo one opjevane, nekad i po više puta. Zapravo, većina imena ima neku svoju pjesmu, a među autorima koji su bili majstori u ovom poslu svakako je Rajko Dujmić koji je svojedobno priznao da ženska imena u nazivima njegovih pjesama nisu slučajnost.

Svako ime u mojim pjesmama ima svoju priču. I dan danas žive ti akteri. Tonka, na primjer. I Milena. Pa onda Zrinka, Bosiljka... Onda smo napravili Lorenu, to je sad često ime. Onda Željku pa Lidiju, rekao je.

Neke od najljepših pjesama koje nose ženska imena otpjevao je i Oliver Dragojević. Na njegovom popisu su Danijela, Nadalina, Dženi, Anđela...

Na jedno mjesto staviti sve pjesme domaćih izvođača sa ženskim imenima bio bi opsežan zadatak. Mi smo u nastavku izdvojili njih 20. I znamo, Marini nisu pjevali samo Prljavci, nego i Azra, Tamaru su uzeli Borisu Novkoviću, Ivane su bile tema mnogih pjesama, i tako dalje, i tako dalje... Sada je vrijeme za pronalazak pjesme s vašim imenom.

MARINA - Prljavo Kazlište

TAMARA - Magazin

MILENA - Novi fosili

GORDANA - Daleka obala

NINA - Jole

DANIJELA - Oliver Dragojević

BARBARA - Zvonko Špišić

TIHANA - Klapa Sveti Florijan

DORIS - Zrinko Tutić

ANA - Srebrna krila

MARIJA - Divlje jagode

ENA - Darko Rundek

IVANA- Parni valjak

SNJEŽANA - Neki to vole vruće

NIKOL - Zvijezde

ELLA EE - Dino Dvornik

MAJA - KUD Idijoti

Ne daj se INES - Arsen Dedić

Moja KRISTINA - Mišo Kovač

TENA - Zlatni dukati

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju