Američka glumica Kate Bosworth u novom intervjuu otkrila je da se hrani po prilično restriktivnim pravilima, a zbog toga je njezina vitka linija opet postala meta kritika

Kate Bosworth od samog početka karijere na meti je kritičara koji tvrde da je previše mršava.

Osjećam pritisak da budem nekoliko konfekcijskih brojeva veća. Stalno mi govore da sam premršava. Iskreno, zbog toga se osjećam čudno. Previsoka si, prekratka, predebela, premršava, previše ovo, previše ono… Ma dajte, molim vas, izjavila je prije nekoliko godina.

Vitka 33-godišnja glumica u novom intervjuu za magazin Self otkrila je kako izgleda njezin jelovnik. Objasnila je da slijedi restriktivno pravilo 80/20 prema kojem se, između ostalih, hrane Gisele Bundchen, Jessica Alba, Miranda Kerr i Olivia Munn.

Pravilo pretpostavlja da se 80 posto vremena jedete 'čisto' tj. ne konzumirate procesuiranu hranu , izbjegavate šećer, sol, alkohol i kavu, pretežno jedete svježe voće i povrće umjesto termički obrađenog i prebacite se na cjelovite žitarice. Samo 20 posto vremena smijete si dozvoliti uživanje u hrani po svojoj volji.

Kate je iz prehrane potpuno izbacila pšenicu, proizvode od kravljeg mlijeka i šećer. U njezinom hladnjaku uvijek se može naći voće, jaja, kozje mlijeko i kozji sir, avokado, orasi i 'nemasno' meso tj. ono s malim udjelom masnoća i kolesterola.

Za doručak pojedem omlet s kozjim sirom, avokadom i rajčicama. Kečap je jedina stvar koje se nikada ne odričem. Kečap stavljam na sve, ispričala je za glumica za magazin Self.

Nakon ovog intervjua ponovno su se probudile kritike na račun njezine težine. Obožavatelji glumice na društvenim mrežama podijelili su se u dva klana pa jedni smatraju da izgleda savršeno dok su drugi zabrinuti za nju i misle da bi hitno trebala nabaciti koji kilogram.

Prelijepa je, kao lutka, komentar je jedne korisnice Instagrama dok je druga zaključila kako Kate 'ovakvom tjelesnom težinom promiče ekstremnu mršavost i pruža loš primjer svojim mladim obožavateljicama koje u njoj vide uzor'.

Mislite li da je Kate zaslužuje kritike?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju