Čak i mornari koji su obišli cijeli svijet ističu ljepote naše male Hrvatske. Tirkizno, čisto i toplo more, netaknuta priroda, izvorni specijaliteti, kvalitetna kapljica i srdačno stanovništvo aduti su zbog kojih ljudi iz cijeloga svijeta dolaze k nama iskoristiti svoj godišnji.

Galerija Plaža Pupnatska luka Plaža Pupnatska luka Plaža Pupnatska luka +2 Okružena je borovom šumom

Kad govorimo o ljepotama Lijepe Naše, predivna Korčula često se ističe kao komadić raja koji treba posjetiti. Među brojnim pitoresknim plažama koje ondje možemo pronaći, uvala Pupnatska luka uvijek se istakne kao jedna od čarobnijih.

Smjestila se 15 kilometara od Korčule, u malenom mjestu Pupnatu. Najmanje je to i jedno od najstarijih mjesta na Korčuli, a poznato je po sačuvanim starinskim prizemnicama i kompleksu štala jugoistočno od sela, posebnim specijalitetima i tradicionalnim igrama koje daju uvid u običaje toga doba.

Ako s obitelji želite provesti odmor za pamćenje, ova je plaža savršena za vas. Svidjet će se i parovima koji su željni privatnosti, ali i zaljubljenicima u prirodu i šetnju jer do same plaže možete doći pješice.

Turisti je još uvijek nisu otkrili poput ostalih plaža Dubrovačko-neretvanske županije pa ne morate strahovati od klasične jadranske gužve. Iako nema prirodnog hlada, spas od jakog sunca možete potražiti u obližnjoj borovoj šumi, gdje ćete istovremeno snimiti nestvarne ljetne fotografije.

Šljunčana plaža skrivena je od pogleda i savršena je za cjelodnevni i divlji piknik. Međutim, važno je napomenuti da je sunce ondje izrazito jako, pa valja ponijeti prikladnu opremu za zaštitu od sunca, posebno ako kupanje planirate s djecom.

Oduševljeni turisti koji su nekako uspjeli pronaći ovu plažu na društvenim mrežama ističu kako je ona, sama po sebi, dovoljan razlog za odlazak na Korčulu.

15 hrvatskih plaža s najljepšim tirkiznim morem Punta Rata, Brela Plaža Vučine Plaža Podstrana +6 Bošana, Otok Pag

Ne znam kako dosad nisam čuo za ovu plažu, a itekako je zaslužila svoje mjesto na popisu najljepših plaža u Europi. Da mi lokalac nije rekao gdje se najbolje okupati, vjerojatno je nikada ne bih ni pronašao. Hvala mu na tome, jedan je od komentara ispod fotografije ove plaže na Instagramu.

Plaža Pupnatska luka Nalazi se u najstarijem mjestu na Korčuli - selu Pupnat (Foto: Zvonimir Barisin/Pixsell)

15 plaža idealnih za odmor s djecom Slatina Dražica Vela Pržina +11 Vela Plaža

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju