Neugodno iskustvo plesačice Maggie McMuffin još jednom je dokazalo da zvijezde imaju 'privilegiju' u svakom trenutku biti ono što jesu, čak i kada je u pitanju – odabir odjeće

Maggie McMuffin putovala je iz New Yorka za Seattle. U Bostonu je presjedala na drugi avion, ali prilikom ulaska rečeno joj je da 'mora odjenuti nešto drugo jer će joj u suprotnom biti uskraćen let avionom'.

To je bila odluka pilota kompanije JetBlue. Rečeno mi je da to nisu službena pravila, ali da on ima posljednju riječ. Osjećala sam omalovaženo, ispričala je Maggie televizijskoj postaju KIRO7 u Seattleu.

Kako uz sebe nije imala ostatak prtljage, 'nabrzaka' je u prvoj trgovini na aerodromu kupila hlače kako bi se uspjela ukrcati na avion.

Osoblje zrakoplovne kompanije raspravljalo je o odjeći putnice i zaključili su da bi kratke hlačice mogle uvrijediti druge obitelji na letu. Putnici nije zabranjeno putovanje, osoblje ju je zamolilo da se presvuče na što je pristala i let je protekao bez prekida. Mi podupiremo naše osoblje u donošenju ovih teških odluka i odlučili smo putnici dati povrat novca koji je potrošila na nove hlače i kao znak dobre volje ponudili vaučer za buduća putovanja, rekao je glasnogovornik kompanije.

Maggie McMuffin u Bostonu je presjedala na drugi avion, ali prilikom ulaska rečeno joj je da mora odjenuti nešto drugo jer će joj u suprotnom biti uskraćen let avionom.

Njezina priča brzo se proširila Internetom i mnogi su iznenađeni ovakvim ponašanjem osoblja zato što kompanija nema nikakav službeni dress code putnika. Ni jedna američka zrakoplovna kompanija svojim putnicima nije nametnula pravila odijevanja. Postoje samo pravila ponašanja na letu i njihovo kršenje može rezultirati udaljavanjem s leta.

Korisnici društvenih mreža kritiziraju kompaniju zbog ovakvog poteza i napominju da mnoge svjetske zvijezde svakodnevno putuju na komercijalnim letovima odjevene u kratke hlačice i nitko ih nikada zbog toga nije opomenuo.

Ovo je diskriminacija, ovo se ne bi dogodilo Beyonce. Kako je moguće da u današnje doba netko bude udaljen iz aviona zbog odabira odjeće, napisala je jedna korisnica Instagrama.

Mislite li da je potez kompanije opravdan?

glasova:

 

A photo posted by @maggie_mcmuffin on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju