Igračka koju je dizajnirala hrvatska djevojčica Karla Reljić dobila je svoje mjesto u serijalu 'Uvod u anatomiju'. Tvorci serije angažirali su Karlino plišano jednooko čudovište na filmskom setu

Jednookim čudovištem – plišanom igračkom koju je dizajnirala Zagrepčanka Karla Reljić tvorci serije 'Uvod u anatomiju' odlučili su uveseljavati likove na dječjem odjelu bolnice.

Igračka je dio limitirane kolekcije plišanaca koje su dizajnirala djeca i na taj način se uključila u kampanju tvrtke IKEA 'Plišane igračke za obrazovanje', koja za cilj ima pružiti kvalitetno obrazovanje što većem broju djece koja žive u siromaštvu.

Plišana igračka Karle Reljić našla se u popularnoj televizijskoj seriji 'Uvod u anatomiju.

Mališani diljem svijeta oslobodili su svoju kreativnost i nacrtali nevjerojatne likove iz mašte, a IKEA je proizvela plišance čijom prodajom pomaže djeci u Europi, Africi i Aziji da se obrazuju i steknu čvrsti temelj za bolju budućnost.

IKEA Zaklada tako je tijekom trinaest godina kampanje 'Plišane igračke za obrazovanje' donirala ukupno 88 milijuna eura za poboljšanje uvjeta obrazovanja djece. Naime, od 2003. zaklada surađuje s organizacijama UNICEF i Save the Children kojima donira po jedan euro za svaku prodanu plišanu igračku za vrijeme kampanje.

Pomoću donacija provode se projekti koji se bave osposobljavanjem učitelja, poboljšanjem mehanizama zaštite djece, pružanjem obrazovnih materijala i povećanjem broja djece koja pohađaju nastavu. Ove godine donacija je iznosila 11 milijuna eura, a u Hrvatskoj su kupci boljoj budućnosti za djecu doprinijeli sa 33.911 kupljenih igračaka.

Karlino plišano čudovište svoju je misiju pomaganja djeci ispunilo čak tri puta – novac od njegove prodaje omogućit će zakinutoj djeci bolje uvjete školovanja; svakodnevno uveseljava i krasi domove djece i potiče ih da razvijaju svoju maštu; a stečenu filmsku slavu koristit će kao ambasador dobre volje – šireći poruke o važnosti solidarnosti i obrazovanja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju