Postoji čitav niz muških navika koje žene jednostavno ne razumiju, a jedna od njih posebno ih 'žulja'. Znanost je dokazala da za nju više nemaju nikakvu ispriku

Navika pljuvanja u javnosti bez sumnje je jedna od muških navika koju žene teško opraštaju. Do sada su neki članovi suprotnog spola pokušavali smisliti ispriku za taj čin, poput navodnog nakupljanja viška sline, a ima i onih koji se nisu ni pokušavali opravdati svoje pljuvanje.

Navika pljuvanja u javnosti bez sumnje je jedna od muških navika koju žene teško opraštaju.

Stomatologinja Susan Maples, autorica knjige '77 secrets only your mouth can tell you', sada je razbila veliki mit o ovoj navici.

Naime, ne postoji ni jedna zdravstvena, evolucijska ili biološka 'isprika' za pljuvanje u javnosti i ni jedno znanstveno istraživanje do sada nije pokazalo da muškarci proizvode više sline u ustima.

To je samo stvar kulture. Neki muškarci pljuju zato što su odrasli vjerujući da je to kul i u djetinjstvu ih nisu grdili zbog toga kao što se to radilo s djevojčicama, otkrila je za Women's Health. Ova navika mogla bi biti i 'rudimentarni' ostatak starih vremena kada su muškarci često žvakali duhan koji bi potom samo ispljunuli.

'Češkanje' intimnih dijelova tijela još je jedan muški čin koji žene ne razumiju. Saznajte što je izvor ove navike i zašto je muškarcima teško odustati od tog ponašanja.

Smeta li vam kada muškarci pljuju u javnosti?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju