Britanka Jessica Bell ima 27 godina, nosi konfekcijski broj 44/46, plus size je model i – balerina. U intervjuu je iskreno progovorila o maltretiranju koje doživljava svoj debljine, ali ne odustaje od svojih snova

Jessica Bell iz engleskog grada Rotherhama nije tipična balerina. Ona nosi konfekcijski broj 44/46, ali unatoč tjelesnim mjerama netipičnima za balerinu ne odustaje od plesa te je danas plesna pedagoginja za odrasle i djecu u plesnoj školi Black Swan Performance Academy. Uz to, nastupa u plesnom televizijskom dokumentarnom showu 'Big Ballet'.

Jessica je počela plesati s tri godine, ali problemi su krenuli kada je sa 16 godina dobila cistu na jajniku koje su se počele pojavljivati svakih 6 mjeseci. Na prvoj operaciji, poslije koje ih je imala još osam, Jessici je izvađena cista od 10 kilograma, a nakon tog operativnog zahvata nikako nije uspijevala smršavjeti.

S 18 godina rodila je kćer Brodie te je dobila dodatnih 20 kilograma. Nakon poroda liječnici su joj rekli da bi mršavljenje za nju predstavljalo opasnost te je ova inspirativna 27-godišnjakinja odlučila prihvatiti svoje punije tijelo.

'Govorili su mi da izgledam groteskno kada plešem i da promičem pretilost među djecom. Drugi ljudi su mi rekli da sam predebela i da ću slomiti gležnjeve. Probala sam razne dijete. Uzimala sam laksative i nisam jela ugljikohidrate, ali to jednostavno nije zdravo. Stalno sam bila umorna', priznala je Jessica Bell, koja radi i kao plus size model, u intervjuu za Daily Mail.



Otkrila je i što je toliko privlači u plesu:

'Volim plesati jer kada plešeš možeš biti svoj i izraziti se. Mislim da veličina ne bi trebala stati na putu tome želiš li se baviti plesom. Debljim osobama teže je plesati jer im predstavlja veći napor, ali ja mogu izvesti sve plesne korake kao i mršave osobe.

Nekim ljudima možda nije estetski kada me vide kako plešem jer imam veliku stražnjicu. Više od 40 sati tjedno provedem plešući. Ples me održava fit i zdravom. Da mi je suđeno biti mršava mislim da bih to i bila s obzirom na to koliko vježbam.'
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju