Iako je kozmetičko tržište danas preplavljeno brojnim kremama, tabletama i aparatima koji obećavaju brzo i bezbolno uklanjanje celulita uz minimalni trud, rezultati redovito izostaju. Ukoliko se i pokaže promjena na bolje, celulit se vraća nakon prestanka terapije.

Istraživanje provedeno u Njemačkoj gdje je analizirana učinkovitost različitih metoda pri uklanjanju celulita na velikom broju žena je pokazalo kako je učinkovitost krema namijenjenih borbi protiv celulita ravna nuli.

Jedina metoda koja garantira trajan rezultat i definitivno uklanjala suvišnog masnog tkiva je hidroliposukcija.

Najnovija dostignuća, kako u tehnološkim aspektima, tako i u samom poznavanju ciklusa masne stanice dovela su do iznimnog razvoja na području estetsko kirurškog zahvata uklanjanja masnog tkiva liposukcijom.

Danas postoje mnoge modifikacije same liposukcije, a sve trajno uklanjaju masne stanice.

Danas postoje mnoge modifikacije same liposukcije i to od laserske liposukcije, ultrazvučne liposukcije do micro hidroliposukcije.

Sve navedene metode imaju jednu zajedničku osobinu, a to je da trajno uklanjanju cjelokupnu masnu stanicu van organizma što automatski podrazumijeva da nema ponovnog povratka na prethodno stanje.

Sve ostale kozmetičke metode, od krema do raznih dijeta i masaža mogu dovesti do smanjenja masnih stanica, ali ne i njihovog trajnog uklanjanja. Čim prestane spomenuta terapija masne stanice se ponovo počinju puniti tj. rasti i tako dolazi do povratka neželjenog masnog tkiva.

Liposukcija je u pravilu bezbolan zahvat koji se može izvesti u lokalnoj anesteziji ukoliko se radi o manjoj količini masnog tkiva koju želimo ukloniti, ili u općoj anesteziji ako je količina veća. Korištenjem micro kanila specijalno oblikovanih za liposukciju na koži nema ožiljaka, već samo minimalni ubodi kroz koje se one uvode.

Davanjem specijalne tekućine prije samog isisavanja masnoće eliminira se krvarenje, te smanjuju postoperacijski hematomi, a korištenjem lasera ili ultrazvučnih aparata masno se tkivo može omekšati i rastopiti prij esamog zahvata.

Odmah po završenom zahvatu pacijentici se stavljaju specijalni steznici koji omogućuju pravilnu adaptaciju kože, a već nakon par dana može se krenuti na laganu limfnu drenažu koja će omogućiti da postoperacijske otekline nestanu puno brže.

Većina se pacijentica može vratiti svojem poslu već za tjedan dana, a vježbanju za oko četiri  tjedna. Rezultati mogu biti uistinu impresivni, a najbitnije od svega je da su novonastale linije tijela, tj. eliminacija suvišnih bokova ili naslaga na koljenima trajne!

Liposukcija nije namijenjena isključivo nježnijem spolu, muškarci se sve češće odlučuju upravo za taj zahvat kako bi eliminirali masne naslage na trbuhu ili grudima.

Savjetuje: Dr.Siniša Glumičić, estetski kirurg,www.glumicic-dzepina.com.

Na adresu zadovoljna@novatv.hr postavite pitanja o svemu što želite znati o estetskoj kirurgiji, zahvatima, njihovoj učinkovitosti i načinu na koji se izvode. Odgovore donosi dr. Siniša Glumičić.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju