Završila je prva sezona serije "I tek tako", a gledatelji i televizijski kritičari još uvijek skupljaju svoje dojmove. Nije potvrđeno hoće li se snimati i druga sezona, ali već je sada jasno kako ta ideja mnoge ne veseli. Naime, od prve epizode serija konstantno nailazi na kritike nezadovoljnih obožavatelja "Seksa i grada" koji uglavnom nisu našli puno lijepih riječi za viđeno.

Urednica portala Kreni Zdravo Maja Kuzelj Grgić i novinarka našeg portala Danijela Šimrak odgledale su seriju pa smo ih upitali za njihovo mišljenje i dojmove. U nastavku provjerite kakve zamjerke one imaju na račun serije, ali i što im se najviše svidjelo.

1. Sada mi je jasno zašto su autori odmah naglasili kako ovo nije nastavak 'Seksa i grada'. Zato nisam imala takva očekivanja pa se na kraju zapravo i nisam jako razočarala. Odmah ću izdvojiti ono što mi je najviše smetalo, a to je nenadoknadiv izostanak Samanthe i njezinih brutalnih replika te scenaristička nedosljednost.

Neke ozbiljne priče poput Mirandina alkoholizma nisu obrađene kvalitetno ili su naprasno završile, a uvođenje novih likova također je bilo malo zbrda-zdola. Tijekom cijele sezone prevladavao je osjećaj nepovezanosti. Mnogo kritika bilo je upućeno na račun političke korektnosti i tema poput rasizma i transrodnosti, ali meni tu nema ništa sporno s obzirom na to da je serija stavljena u kontekst aktualnih društvenih zbivanja i vremena u kojem Amerikanci danas žive.

Kritizira se i ljubavna priča Mirande i Che, po mom mišljenju jedini dio serije koji je po provokativnosti na tragu 'Seksa i grada' i stvarno se dotiče seksualnosti onako kako se to radilo u originalu, slobodno i otvorena uma. Palac gore za obrađivanje ostalih životnih tema poput smrti partnera i procesa tugovanja. Nadam se da ćemo dobiti i drugu sezonu jer od početka primjećujem da Franklin milo gleda Carrie, imaju dobru kemiju i baš bih voljela vidjeti kako se ona ponovo zaljubljuje. - Danijela 

 2. Odgledala sam i posljednju epizodu novog poglavlja serije 'Seks i grad'. 'I tek tako' je uistinu Seks i grad novog doba. Prije svega zato što pokazuje koliko se svijet promijenio. Kad su se Carrie, Miranda, Charlotte i Samantha prvi put pojavile na malim ekranima društvo se tek počelo oslobađati tabua govora o seksu.

Danas se pak, možda više nego ikad, oslobađamo tabua govora o tome tko smo, osjećamo li se dobro u vlastitoj koži i hoćemo li mijenjati ustaljenost, navike i zonu komfora radi boljeg osjećaja sa samima sobom, ali i drugima. Nedostaje Samantha, ostali ženski likovi, koliko god su zanimljivi i pokazuju koliko je žena osnažena i samodostatna, nisu je uspjeli nadomjestiti.

Način na koji je Stanfordov iznenadni odlazak zbog glumčeve smrti prikazan nekako mi je neprirodan. Stanford nije bio takav. Svakako nam je trebalo ovo poglavlje - kako bi nas podsjetilo da nikad nije kraj, da treba ići za onim što nas čini sretnima i ispunjava nas, kao i da žena u svakoj životnoj dobi može izgledati fantastično i biti najbolja verzija sebe. - Maja

Je li vam se serija "I tek tako" svidjela?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju