Hladno vrijeme i niske temperature traže od nas prikladnu odjeću. Kako bismo bile spremne za zimske uvjete, odijevamo se u deblje i toplije tkanine koje nas štite od nepovoljnih vremenskih uvjeta. Odjevni predmeti kao što su veste, puloveri i toplije hlače samo su dio spektra za kojim posežemo, a problem koji tada nastaje jest taj da krojevi i debljina materijala od kojeg se sastoji odjevna kombinacija potpuno izobliče našu siluetu

Hladno vrijeme i niske temperature traže od nas prikladnu odjeću. Kako bismo bile spremne za zimske uvjete odijevamo se u deblje i toplije tkanine koje nas štite od nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Odjevni predmeti kao što su veste, puloveri i toplije hlače samo su dio spektra za kojim posežemo, a problem koji tada nastaje jest taj da krojevi i debljina materijala od kojeg se sastoji odjevna kombinacija potpuno izobliče našu siluetu.

Kaput, vesta, dolčevita, grilonke, hlače, šal i kapa puna su „ratna sprema“ koja nas grije pri niskim temperaturama.

Kako bismo odgovorili izazovima s kojima se susrećemo pri izboru odjevne kombinacije koja nas neće predimenzionirati, a koja će nas pri tome utopliti, odlučili smo provjeriti koje greške često činimo prilikom odijevanja.

1. Previše slojeva
Slojevito oblačenje uvelike nam olakšava promjenjivo zimsko razdoblje, no ipak nekoliko slojeva odjeće može biti zamka i učiniti da izgledamo puno jačim nego što jesmo. Obratite pažnju da svaki odjevni sloj nema izrazito debelu tkaninu kako ne biste izgledali glomazno.

Kaput, vesta, dolčevita, grilonke, hlače, šal i kapa puna su „ratna sprema“ koja nas grije pri niskim temperaturama

2. Nošenje kaputa čiji kroj ne prati liniju tijela
Kaputi koji ne prate liniju  tijela vizualno će dodatno povećati vaš volumen, a rezultat toga će biti izobličena silueta. Ukoliko ste velika ljubiteljica takvog kaputa u pomoć vam može priskočiti remen s kojim možete naglasiti svoj struk i tako svu pažnju preusmjeriti na svoju siluetu.

3. Visoke čizme
Čizme koje su hit svake sezone, žensko tijelo čine senzualnim i ženstvenim, a s nošenjem istih lako je pogriješiti. Ova modna obuća zna skratiti vašu visinu i zato treba pripaziti prilikom odabira tako da njihove dimenzije ne sežu previsoko i tako vas „progutaju“.

4. Nošenje dvaju predimenzioniranih odjevnih komada
Nošenje dvaju modnih predmeta većih dimenzija u isto vrijeme nikako se ne preporučuje. Modeli širokih vesti, mekanih majica i hlača popularni su odjevni predmet u kojem se svi volimo ušuškati, a omogućavaju nam i veću udobnost tijekom cijelog dana na poslu.

Kombinacijom dvaju predmeta u isto vrijeme dobit ćete „efekt vreće“ koji nikome ne pristaje. Kako biste to izbjegli, široke hlače spojite s uskom dolčevitom, a široku majicu s uskim hlačama visokog ili niskog struka. Greške pri izboru zimske garderobe Modeli širokih vesti, mekanih majica i hlača popularni su odjevni predmeti u koje se svi volimo ušuškati Foto: Guliver/Thinkstock

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju