Zbog pandemije koronavirusa frizerski su studiji zatvoreni. Imate poludugu kosu i viška vremena na raspolaganju? Poigrajte se s ovim bezvremenskim frizurama koje izvrsno pristaju ženama različitih dobi, boje kose i oblika lica.

1. Začešljani asimetrični lob
Emma Stone ljubiteljica je bob i lob frizure koje savršeno pristaju njezinu obliku lica. Ove frizure mogu postati dosadne, pa američka glumica voli eksperimentirati s njima kada se sprema za svečana događanja.

Jedna od elegantnijih varijanti koju je pokazala na crvenom tepihu jest začešljani asimetrični lob. Začešljajte kosu u jednu stranu, učvrstite ju ukosnicom, a ostatak kose pustite da pada prema naprijed te ga lagano nakovrčajte.

Slika nije dostupna Isprobajte ih doma: Frizure za dugu kosu koje uvijek izgledaju dobro

2. Banana-punđa
Sjećate li se banana-punđa? Ove popularne frizure iz osamdesetih godina prošlog stoljeća koje su ime dobile prema obliku punđe ponovo se vraćaju u modu. Nosila ju je na ovogodišnjim Oscarima i Scarlett Johansson, koja je banana-punđu ukrasila efektnim nakitom za kosu.

3. Visoka punđa
Visoka punđa je frizura koja se najlakše radi. Napravite razdjeljak na sredini kose, skupite sve kosu u ruke te ju podignite u visoku punđu gumicom za kosu i ukosnicama. Ova vrlo ležerna frizura idealna je za one dane kada vam se ne da prati kosa.

Slika nije dostupna "Nevidljivi slojevi": Moderna verzija popularne frizure koja ističe jagodice

4. Ispeglani lob
Ošišani ste na lob? Peglom za kosu izravnajte pramenove tako da ravno padaju na predio ramena. Ovakva frizura izvrsno stoji i mladoj američkoj glumici Emmi Roberts.

5. Nakovrčani lob

Ako imate prirodno ravnu kosu, figarom ju nakovrčajte poput holivudske superjunakinje Gal Gadot koja je na velikom platnu utjelovila Wonder Women.

6. Mokre frizure
Kosa koja izgleda kao da je mokra ili takozvani wet hair look posebno je popularna u toplijem dijelu godine. Napravite razdjeljak na sredini glave, a vlasi zagladite prema natrag gelom koji će vam podariti taj  efekt.

Slika nije dostupna Frizure na Oscarima: Najveći trend među slavnim damama koji se tako lako kopira

7. Pletenice
Pletenice nikad ne izlaze iz mode, a uvijek izgledaju dobro. Za izradu jedne deblje pletenice neće vam biti potrebno mnogo vremena, ali ako želite napraviti one tanje i čvršće koje se često nazivaju i afropletenice, to vam je također na raspolaganju. Kada ispletete pletenice, možete ih stilizirati na razne načine – podvezati gumicom, oblikovati špangicama i slično.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju