Među strukama najviše pogođenima pandemijom svakako je ona frizerska. Frizeri su morali zatvoriti svoje salone - do kada, ne zna se. Naravno da se u cijeloj situaciji javlja i bojazan frizera za opstanak njihovih salona i posla, stoga je showyourroots (pokaziizrast) inicijativa koja zaslužuje našu pažnju jer njome se daje podrška ljudima koji brinu za našu kosu i frizuru.

Nakon što iziđemo iz karantene, frizerski saloni sigurno će imati pune ruke posla. Do tada, frizeri su pozvali svoje klijente da ih podrže u globalnoj akciji u kojoj se moli klijente da pričekaju svoje frizere da ih ponovno uljepšaju.

Pozvali su žene (i muškarce) da pod hashtagom #showyourroots (#pokaziizrast) na društvenim mrežama objavljuju fotografije svojih izrasta i tako pokažu spremnost da će čekati s bojanjem kose dok frizerski saloni ponovno ne počnu raditi.

Inicijativu je pokrenula globalna zajednica frizera Hairbrained, mjesto na kojem frizeri međusobno si daju podršku u uzdizanju njihovog zanata te dijele svoja znanja i vještine. I Nikolina Perković iz frizerskog studija Nikas pozvala je svoje klijentice da se pridruže ovoj svjetskoj akciji.

Slika nije dostupna Pet prijateljica za Zagreb: Akcija koja dokazuje da možemo sve kad se ujedinimo

Odaziv i podrška koju dobivam stvarno su neočekivani! Otkako sam na Facebooku objavila poziv na ovu akciju, nisam sišla s telefona, poruke podrške i bodrenja samo stižu. Već imam i listu čekanja klijenata kada opet otvorim salon, kaže Nikolina kojoj je ideja pozvati i frizere da objavljuju fotografije svojih izrasta.

I mi frizeri ovih smo dana neobojanih kosa, neošišani, bez frizura. Svima nam to treba – da nas klijenti podrže i da nas čekaju, poručuje vlasnica frizerskog studija Nikas.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju