Biografska drama "Bohemian Rhapsody" o grupi Queen poharala je "box office". Priča o nastanku benda i njihovu usponu, koja kulminira nastupom na Live Aidu 1985. godine, prema posljednjim rezultatima zaradila ja 423 milijuna dolara na inozemnim kinoblagajnama.

Galerija

U prvih šest tjedana prikazivanja u SAD-u do sada je zaradila 173 milijuna dolara. Interes za filmom dodatno je porastao nakon vijesti da je nominiran za Zlatni globus u kategoriji najboljeg filma i najboljeg glavnog glumca. S obzirom na budžet od 55 milijuna dolara, koliko je koštala kompletna produkcija filma, radi se o uistinu velikom uspjehu.

Scena iz filma Bohemian Rhapsody
Scena iz filma "Bohemian Rhapsody" (Foto: Profimedia)

Rami Malek oduševio je kritičare izvedbom neprežaljenog Freddieja Mercuryja, ali i publiku diljem svijeta, uključujući i onu u Hrvatskoj.

Kod nas je, gledajući broj gledatelja, ostvario najbolje kinootvaranje ove godine, najbolje otvaranje redatelja, najbolje otvaranje žanra te ujedno i najbolje otvaranje svih vremena studija 20th Century Fox u Hrvatskoj s brojkom od 62.278 gledatelja.

Ako u svom krugu prijatelja imate fanove filma koji ne prestaju pričati o njemu, možda biste ih ove godine za Božić mogli iznenaditi posebnim poklonom inspiriranim legendarnim bendom. Zavirite u našu galeriju i pronađite sedam poklona koji će sigurno razveseliti obožavatelje Freddieja Mercuryja i grupe Queen.

Queen Monopoly, 29,95 funti (245 kuna)
Queen Monopoly, 29,95 funti (245 kuna) (Foto: Amazon UK)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju