Sunčane naočale ovih su dana jedan od najtraženijih modnih dodataka u trgovinama jer oči treba zaštititi od sunca koja nas već dobrano grije. Pronjuškali smo ponudu sunčanih naočala u trgovinama i izdvojili modele za svačiji ukus i džep

Ovoga proljeća retro stil prožima modne trendove pa je tako prisutan i kod sunčanih naočala. Nose se okrugli modeli, kultne lenonice, mačkaste naočale, ali i razigrani modeli kakvi su bili popularni osamdesetih godina.

'Pronjuškali smo ponudu sunčanih naočala u trgovinama i izdvojili modele za svačiji ukus i džep'

Kada birate sunčane naočale, dobro je znati i kakav oblik najbolje odgovara vašem obliku lica. Kako bi ublažili okrugao oblik lica birajte okvire ravnih linija i četvrtastog oblika, a izbjegavajte okrugle forme. Okviri mogu biti tamno smeđi, sivi ili crni jer tamne boje će savršeno vizualno izbalansirati ovaj oblik lica.

Za razliku od okruglog, četvrtasto lice ne podnosi kutove. Birajte okrugle i ovalne naočale blagog okvira i nježnih tonova. On će vizualno omekšati liniju čeljusti i čela. Izbjegavajte naočale strogih, uglatih linija.
Ženama ovalnog lica pristaje gotovo svaki oblik sunčanih naočala. Jedino o čemu morate voditi računa je veličina sunčanih naočala koja mora biti proporcionalna veličini glave. Pogledajte i kakve sunčane naočale najbolje pašu srcolikom, četvrtastom, trokutastom i romboidnom obliku lica.

U foto galeriji pogledajte 10 sunčanih naočala iz trgovina cjenovnog ranga od 39,90 do 2540 kuna.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju