Brad Pitt i George Clooney snimljeni su na setu svog novog filma "Wolves". Ove dvije holivudske legende nisu se zajedno pojavile na velikom ekranu od 2008. godine i filma "Burn After Reading" pa obožavatelji 59-godišnjeg Brada i 61-godišnjeg Georgea jedva čekaju novo zajedničko filmsko ostvarenje.

Galerija Timothee Chalamet Tom Holland Nicholas Hoult +12 Jeremy Pope

George je već zakoračio u sedmo desetljeće života, a uskoro će mu se tamo pridružiti i Brad pa mnogi komentiraju kako je pred nama još jedna velika smjena generacija u Hollywoodu.

Brad Pitt i George Clooney na setu svog novog zajedničkog filma Brad Pitt i George Clooney na setu svog novog zajedničkog filma (Foto: Profimedia)

Tko su nasljednici glumaca koji su posljednjih 30-ak godina vladali Hollywoodom? Jedan od njih definitivno je Austin Butler. Ovaj 31-godišnjak iz kalifornijskog grada Anaheima počeo se baviti glumom u osnovnoj školi.

Austin Butler na Filmskom festivalu u Cannesu 2022. Austin Butler na Filmskom festivalu u Cannesu 2022. (Foto: Guliver Images)

Prve uspjehe ostvario je zahvaljujući ulogama u brojnim dječjim i tinejdžerskim serijama. Predstava "The Iceman Cometh" s kojom je 2018. debitirao na Broadwayu pokazala je da je Austin puno više od lijepog lica.

Pozornicu je dijelio s Denzelom Washingtonom i Davidom Morseom, a kritičari su imali samo riječi hvale za njegovu izvedbu.
Ubrzo je stigla i uloga života za koju ga je preporučio upravo Denzel.

Austin Butler na Filmskom festivalu u Cannesu 2022. Austin Butler na Filmskom festivalu u Cannesu 2022. (Foto: Guliver Images)

Naime, cijenjeni glumac osobno je nazvao redatelja Baza Luhrmanna koji je 2019. počeo s pripremom biografskog filma o Elvisu Presleyju i predložio mu Austina kao idealnog glumca za utjelovljenje kralja rocka.

U srpnju 2019. objavljeno je kako su Austin, Ansel Elgort, Miles Teller, Aaron Taylor-Johnson i Harry Styles u užem krugu izbora, a onda je Austin oborio s nogu Luhrmanna svojom snimkom na kojoj pjeva "Unchained Melody".

Snimanje filma započelo je u siječnju 2020. u Australiji, a premijera je održana u svibnju 2022. na Filmskom festivalu u Cannesu. Nakon prikazivanja, publika u dvorani nagradila je filmsku ekipu pljeskom od 12 minuta, a najveće oduševljenje izazvao je upravo Austin. Kruna dosadašnje karijere je nominacija za Oscara u kategoriji najboljeg glavnog glumca.

Austin Butler Austin Butler (Foto: Afp)

Za priznanje u istoj kategoriji ove godine bori se i Paul Mescal. Ovaj 26-godišnji Irac u samo dvije godine postao je jedan od najtraženijih mladih glumaca. To može zahvaliti ulozi u hit seriji "Normal People", a nominaciju za Oscara osigurala mu je izvedba u filmu "Aftersun".

Hoće li zlatni kipić otići u ruke Austina, Paula ili jednog od preostalih nominiranih glumaca, saznat ćemo 12. ožujka na 95. dodjeli Oscara. A kojim se to mladim glumcima predviđa ogromna popularnost u nadolazećim godinama već je dobro poznato - u našoj galeriji pogledajte novu generaciju holivudskih zvijezda.

Paul Mescal Paul Mescal (Foto: Afp)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju