Ručno rađeni sapuni koji izgledaju poput najslađih kolačića – tako bi se najkraće mogli opisati proizvodi brenda Sapoon.

Njih je osmislila Marta Perinić, magistra inženjerka bioprocesnog inženjerstva, kojoj je ovo hobi koji polako sa strane prerasta u pravi drugi posao.

Dok je ona zadužena za proizvodni dio, isprobavanje novih recepata, osmišljavanje novih proizvoda te kreiranje sadržaja za društvene mreže i komunikaciju s kupcima, suprug uskače s nabavom svih sirovina, sastojaka i materijala za izradu i pakiranje sapuna.

Sve je počelo sasvim slučajno kada je Marta tražila ideju što pokloniti svojim gostima kao zahvalnicu na vjenčanju.

Tada sam se ozbiljnije počela baviti time. Nakon što je odabir pao na sapune kao zahvalnice, u nedostatku bolje i kreativnije ponude na tržištu, odlučila sam ih sama izraditi i tako počinje ova priča, govori nam Marta.

POTPUNO PRIRODNI SASTOJCI

Prilikom osmišljavanja proizvoda pazila je na sve, a posebno na sastojke sapuna.

Sapune radim hladnim postupkom proizvodnje od isključivo biljnih ulja i maslaca te sa sastojcima od dobavljača koji prakticiraju održivi i etički način proizvodnje određenih sirovina.

Dakle, svi sapuni su veganski, cruelty free, bez SLS-a, parabena i sličnih konzervansa. Parfemska ulja koja koristim su bez ftalata i dozirana su u skladu s preporukama IFRA-e. Također, radim sapune s dodatkom eteričnih ulja, sušenog bilja, začina, čajeva, kave i craft piva, pojašnjava.

Kako dodaje, proces započinje mjesecima prije same izrade sapuna kada počinje razmišljati o dizajnu i nabavlja sirovine. Sama izrada sapuna traje nekoliko dana, no prije nego što određenu kolekciju pusti u prodaju, sapuni moraju odležati barem četiri tjedna kako bi bili što tvrđi i tako što duže trajali.

No osim kvalitete, neodoljivih mirisa i ekološkog uzgoja, pažnju svih kupaca posebno privlači sam izgled sapuna. Naime, Martini sapuni inspirirani su slasticama i koktelima, glazbom i knjigama, prirodom i cvijećem. Kada ih ugledate, gotovo da se možete zabuniti je li riječ o kolačima ili sapunima.

Kada je trebala napraviti zahvalnice za svoje vjenčanje, Marta se ozbiljnije počela raditi izradom sapuna.

U moru šarenila kupce, kako kaže Marta, najviše privlače crni sapun s aktivnim ugljenom i eteričnim uljem čajevca za lice, Dragon Fruit sapun s makom koji je odličan za piling tijela, Donut sapuni u svim bojama te Unicorn i Orion Cupcake.

Te „slastice“ mogu se kupiti putem društvenih mreža Sapoona, a javljanjem Marti možete provjeriti i nalazi li se u vašoj blizini i neki od fizičkih dućana u kojima su dostupni.

Neka vam ljeto bude mirisno!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju