Vukovarom danas, po 24. put teče Kolona sjećanja kojom se odaje pijetet žrtvi Grada heroja. Vukovarcima, ali i ljudima iz cijele Hrvatske u glavama vrve sjećanja i misli na taj 18. studeni 1991. kada je pao Vukovar. Toga dana, ranjeni ratni izvjestitelj, heroj Siniša Glavašević iz vukovarske bolnice poslao je svoje posljednje izvješće. Njegove tople, moćne riječi danas su nam jednako potrebne

Vukovarac Siniša Glavašević u Vukovaru se borio onako kako je najbolje znao – njegovo oružje bio je njegov glas. Za vrijeme Domovinskog rata na Radio Vukovaru bio je urednik i ratni izvjestitelj.

Cijeli sam život želio biti okružen dobrim, vrijednim ljudima, koje svi poštuju i vole... Ali to se može dogoditi tek ako je u svijetu ostalo makar malo ljubavi. Zato, ako je u vama ima, ne štedite je'

U izvještajima koje je donosio svojim sugrađanima 31-godišnji Siniša je, unatoč užasu kojim je bio okružen, naglasak uvijek stavljao na tople priče o temeljnim ljudskim vrijednostima koje je čitao slušateljima radija opkoljenoga grada. A njegove riječi i danas odjekuju jednako snažno, jednako su moćne i potrebne svijetu koji vapi za mirom, jednakosti, tolerancijom, slobodom.

Siniša je želio da svijetom vladaju dobrota, mir i ljubav što je i iznio u emotivnoj poruci koju je na svojoj internet stranici objavila vukovarska OŠ Siniše Glavaševića.

'Cijeli sam život želio biti okružen dobrim, vrijednim ljudima, koje svi poštuju i vole... Ali to se može dogoditi tek ako je u svijetu ostalo makar malo ljubavi. Zato, ako je u vama ima, ne štedite je', Sinišina je poruka. Na djeci budućnost ostaje, a vukovarski će klinci slijedeći Sinišine riječi, sigurni smo, izgraditi bolji Vukovar i vratiti mu sjaj kakav zaslužuje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju