Svakoga dana u Sjedinjenim Američkim Državama u sustav za posvajanje uđe 1.200 djece. Procedure prilikom posvajanja su spore, zbog čega treba biti strpljiv, ali je dobrodošla i sva moralna potpora obiteljima i djeci

Grupa studenta mlađih od 21 godinu osnovala je udrugu 'Together We Rise' još 2008. kako bi obiteljima i djeci u posvajateljskom sustavu pružila dodatnu moralnu i drugu potporu uoči, tijekom i nakon posvajanja.

 

A photo posted by Together We Rise (@togetherwerise) on


Na taj čin jedan od osnivača potaknut je kad je saznao da devetogodišnji nećak njegovog kolege živi u automobilu te da nema nikakvog skrbnika.

 

A photo posted by Together We Rise (@togetherwerise) on

S obzirom da je riječ o mladim ljudima koji koriste društvene mreže, volonteri ove udruge su prije dvije godine počeli objavljivati fotografije uspješnih posvajanja na Facebooku i Instagramu što je izazvalo pravu buru odobravanja, ali i potaknule brojne parove da se prijave za posvajanje djece.

 

 

A photo posted by Together We Rise (@togetherwerise) on


Fotografije obično prikazuju nasmiješenu djecu s natpisom koji otkriva kako su uspješno posvojeni nakon više od nekoliko stotina dana u sustavu. Osim toga, na slikama se nalaze i djeca koja željno iščekuju novoga brata i sestricu, ali i obitelji koje su presretne zbog novoga člana u obitelji.

 

 

A photo posted by Together We Rise (@togetherwerise) on

'Svaki superheroj treba prisnog prijatelja. Moj mama i tata posvajaju mojeg u 2016. Mala sestrica uskoro stiže, a njezin braco je superheroj,' samo je jedan od nadahnutih natpisa koji je osvojio društvene mreže i ljudska srca.

 

 Kako izgleda posvajanje u Hrvatskoj, i što sve morate učinite prije nego što se odlučite na ovaj korak, otkrijte ovdje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju