Svi koji po prvi puta planiraju nabaviti psa razmišljaju o tome kako će to izgledati kada njihov četveronožni ljubimac postane dio njihove obitelji. Duge šetnje prirodom, igre s lopticom i malo, čupavo stvorenje sklupčano u vašem krilu samo su neke od ugodnih maštarija. No realnost je malo drugačija, odnosno možemo reći bogatija čega bi svakako trebali biti svjesni

1. Upoznati će vas s novim mirisima i okusima
Kada govorimo o okusima i finoj papici, ukus vašeg psa i vas se značajno razlikuju, a to će vam vaš ljubimac vrlo brzo dokazati. Psići su prave, male 'kante za smeće' pa budite spremni da će vaš čisti, maleni ljepotan zgrabi pljesnivu koru kruha, trulu koru od banane ili pak nešto puno gore.

Isto vrijedi i za mirise pa se nemojte iznenaditi ako se vaše meko klupko uvalja u nešto što je davno napustilo ovaj svijet.

>> Upoznajte Daisy - najslađu macu na svijetu

2. Upoznati će vas s novim osjećajima
Iako su psi vrlo pozitivni te šire neizmjernu ljubav koju jednostavno morate uzvratiti, ova slatka stvorenja u vama će izazvati još neke, ne tako pozitivne osjećaje.

Trenutak kada ugledate izgrižene cipele, prolivenu šalicu kave, raskomadane novine ili onu istu trulu koru od banane na vašem tepihu u vama će otvoriti čitavu paletu osjećaja za koje niste niti znali da postoje.

3. Provesti će vas kroz neistražena područja
Ugodna šetnja sa svojim ljubimcem doista je opuštajuća, no morate znati kako takve šetnje mogu imati vrlo neugodne završetke.

Trenutak kada svom ljubimcu bacate lopticu, a on u milisekundi nanjuši trag i odjuri u suprotnom smjeru, a vi panično skačete preko žbunja i ograda i krenete u neistraženom pravcu, je onaj kada ćete shvatiti kako nije sve med i mlijeko.

>> Pomeranski špic: Pasmina koja je raznježila cijeli svijet

4. Obogatiti će vaš vokabular
Ta slatka bića u vama izazivaju moćne pozitivne osjeća koji vas jednostavno tjeraju da počnete koristiti neke nove, sladunjave i tepajuće riječi.

No, budite svjesni kako, osim tepanja, u vašem rječniku će se naći i one koje zvuče poput kratkih, ljutih, piskutavih prijetnji koje razumijete samo vi i vaš nestaško.

>> Afrički jež: Neodoljivi kućni ljubimac idealan za prezaposlene

5. Odvest će vas u duge šetnje i organizirati vam dan
Psići imaju dnevne potrebe koje, osim istrčavanja, uključuju i obavljanje velike i male nužde. Mislite li kako vi odlučujete kada je vrijeme za šetnju, varate se.

Nemojte se iznenaditi kada vašeg psića 'stisne' u tri sata ujutro i vi ga jednostavno morate poslušati, u protivnome ćete morati krenuti u jutarnje čišćenje stana.

Isto tako, psi su robovi navika te ako vaša jutarnja šetnja tijekom radnog dana kreće u 6 ili 7 sati ujutro budite svjesni kako će vas vaš ljubimac i vikendom veselo buditi u isto vrijeme.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju