Istraživanja svjedoče o sve prisutnijem trendu čitanja digitalnih knjiga kod djece. Štoviše, današnja djeca mnogo više vremena posvećuju čitanju digitalnih knjiga na računalima i elektronskim uređajima, nego čitanju tiskanih knjiga koje su donedavno bile i jedini zamislivi oblik knjige. Potvrđuje to i studija provedena od strane National Literacy Trusta, neovisne humanitarne organizacije iz Ujedinjenog Kraljevstva kojoj je cilj podići razinu pismenosti u svojoj zemlji.

No pismenost te učenje pisanja i čitanja nisu važni samo zbog toga da bismo učili iz tuđih riječi i priča, već i da bismo mogli osmisliti i prenijeti svoje vlastite priče i podijeliti naša razmišljanja sa svijetom. Za današnju djecu, sposobnost kreiranja sadržaja i pričanja priča te dijeljenje istih s ostalima premašuje sve što su odrasli mogli i zamisliti tijekom svog djetinjstva.

McDonald's Hrvatska pridružio se nizu europskih zemalja u najvećem projektu distribucije interaktivnih digitalnih knjiga koje će biti dostupne djeci putem McDonald'sove edukativno - zabavne internetske stranice www.happystudio.com.

Interaktivne digitalne knjige McDonald's je izradio u suradnji s Dorling Kindersley, nagrađivanim svjetskim izdavačem, čija opsežna dječja zbirka spaja nevjerojatne informacije te čarobne ilustracije i dizajn.

Interaktivne digitalne knjige dostupne su za iPhone, iPad, iPod Touch, Android i za računala preko vašeg web-preglednika.

Iako se je razvijanje mašte i kreativnosti kod djece donedavno pripisivalo u najvećoj mjeri aktivnostima crtanja, slikanja, igrama plastelinom i drugim materijalima, sve veći razvoj digitalizacije te imperativ digitalne pismenosti nametnuo je pitanje doprinosa digitalnih knjiga i igara. Smatra se kako je kreativnost, odnosno kreativno razmišljanje pri uporabi tehnologija u svrhu kreiranja sadržaja jedan od preduvjeta digitalne pismenosti.

Koja je posebnost McDonald'sovih digitalnih knjiga? Djeca mogu stvoriti vlastite nevjerojatne knjige od početka do kraja pomoću Kreatora digitalnih knjiga Happy Studija. Mogu odabrati, povući i ispustiti riječi i slike te vidjeti kako njihova knjiga “oživljuje”. Mogu je podijeliti i s prijateljima i obitelji. Možete pristupiti svim knjigama koje je stvorilo vaše dijete tako da se prijavite. Također možete otkriti više o Kreatoru digitalnih knjiga u knjižnici Happy Readers u kojoj se nalaze interaktivne digitalne knjige.
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju