Svaka mama će se složiti kako joj je hranilica jedno od najdražih i najpraktičnijih 'pomagala', jer dijete od početka dohrane učimo da ima neki svoj prostor, mir i red. Neke se hranilice mogu koristiti od najranije dobi pa do 6 godine života, stoga se u kvalitetnu hranilicu isplati uložiti. Magazin 'Mama&Beba' uz pomoć mama napravio je usporedan test 5 najpopularnijih modela na tržištu te s nama podijelio korisna iskustva


BC Home, Cijena: 499,99 kn, www.svijet-beba.hr
Ivana:
Na prvi pogled jako lijepa hranilica, ali iz iskustva mi se čini malo glomazna. Cijenom je vrlo prihvatljiva. Za razliku od nekih testiranih, ima pladanj iz kojeg dijete i samo može jesti, a super mi je i što ima mali utor gdje se stavi čaša. Nažalost, nije praktična jer u nju dijete može tek kad samo počne sjediti, i kratko vrijeme je koristimo.

Maja:
Plastični dio koji ide između djetetovih nogu je integriran na pladanj, nije na stolici, što mi nije praktično jer se uvijek mora koristiti povez u pet točaka, što katkada zna biti nemoguća misija ako je dijete nemirno. Može se lako pomaknuti jer ima kotače u stražnjem dijelu, s time da se prednji malo podigne pa se odvuče. No to mi je malo i nesigurno jer se djeca (kao i moj Leo) vole nabijati leđima na stražnji dio, pa postoji rizik od pada. Inače, cijenom je i više nego prihvatljiva, pa eto jedan veliki plus.

Jasmina: Najjeftinija testirana stolica za hranjenje, ali sa svim osnovnim funkcijama: naslon se namješta u tri položaja, kao i visina hranilice, te sa stražnjim kotačićima, što olakšava premještanje. Dijete je osigurano pojasom u pet točaka. Pladanj se skida.Za ovu bih hranilicu rekla da funkcijama zadovoljava sve potrebe roditelja i djeteta, a cijenom je vrlo prihvatljiva.

M&B: Stolac za hranjenje s kotačićima. Naslon prilagodljiv u tri položaja; tri moguća položaja visine hranilice. Sjedalo je obloženo mekanim i udobnim materijalom. Dijete je u hranilici osigurano pojasom u pet točaka. Pladanj se može skinuti. Dostupno u više boja

Peg Perego Siesta, Cijena 1.637,50 kn , www.filip-trade.hr
Ivana: Ova mi se hranilica jako svidjela: nije glomazna, ne zauzima puno prostora, lako se održava, može se sklapati, što je veliki plus. Ukratko, služi svrsi od samog rođenja. Cijena je opravdana. Iznimno je kompaktna, slijedi djetetov rast. Dajem prednost takvim hranilicama!

Maja: Sviđa mi se mogućnost sklapanja, ne zauzima puno prostora. Sviđa mi se i dizajnom. Multifunkcionalna je. Od rođenja se može koristiti kao ležaljka. Super je stop&go sustav, koji olakšava prenošenje u prostoru. Također se i dio pladnja može skinuti, i možemo ga oprati zasebno.

Jasmina: Nešto skuplja hranilica na testiranju koja slijedi djetetov rast, pa bi dužim korištenjem mogla opravdati cijenu. Od rođenja može poslužiti kao ležaljka, a kad dijete počne sjediti, pretvara se u hranilicu ili sjedalicu za igranje. Stolica za hranjenje može se sklopiti, što štedi dragocjeni prostor u stanu.

M&B: Multifunkcionalna hranilica, iznimno kompaktna, slijedi djetetov rast. Od rođenja može se koristiti kao ležaljka ili kao hranilica za hranjenje i igranje. Pladanj se može lako ukloniti pa dijete može sjediti za velikim stolom. Stabilna je i kompaktna, lako se sklapa i jednostavno održava. Ima stop&go sustav, koji olakšava prijenos u prostoru.

Bloom stolica cijena od 3610,00 kn do 4290,00 kn, www.male-stvari.hr (cijena uključuje: ogradicu, komplet od dva jastuka, podizač za bebu i dva stolića periva u perilici).

Ivana: Realno gledano, ova hranilica-stolica za mene je preskupa i, iskreno, djeluje mi veoma hladno – jednostavno nije po mom ukusu. Jest da ima sve predispozicije da je kvalitetna, stolci koji su perivi u perilici posuđa što nijedne druge nemaju takvu karakteristiku.

Maja: Cijena je zbilja previsoka. Nikako mi se ne sviđa taj dizajn – podsjeća me na barsku stolicu. Sviđa mi se okretanje za 360 stupnjeva radi lakšeg pristupa te pneumatsko namještanje visine.

Jasmina: Najskuplja testirana stolica za hranjenje, ali funkcionalnošću i brojnim dodacima opravdava cijenu. Funkcije stolice mijenjaju se kako dijete raste: prvo je kolijevka, pa stolica za hranjenje, a naposljetku služi kao stolica za igru. Dizajn stolice pomalo je futurističan, pa bih takav stolac smjestila u moderno uređen stan.

M&B: Od novorođenčeta do djeteta do 36 kg; od 3 godine do 36 kg stolica za igru. Veliki, podesivi stolić za hranu te stolić za igru periv u perilici posuđa. Pneumatsko namještanje visine s neograničenim brojem položaja. Podešavanje nagiba naslona stolice. Sigurnosni pojas učvršćen u pet točaka, podesiv prema rastu vašeg djeteta.
Kotačići u postolju radi lakšeg premještanja stolice.Dodatak: anatomski jastučić od prirodnog materijala, bambusa (naručuje se posebno).

Stokke Steps, cijena 1389,00 kn, www.male-stvari.hr , ogradica za stolicu 685,00 kn, jastučić za stolicu 299,00 kn, ležaljka 1299,00 kn
Ivana: Hranilica od rođenja, stvarno nemam prigovora. Lijepa je i praktična, odmah dajem veliki plus za postolje koje je napravljeno od drveta. U svakom slučaju sluŽi svrsi od samog rođenja. Malo je preskupa, ali je takva cijena i opravdana. Jako lako se održava.

Maja: Stolac za cijeli život:) Meni je predivna i dizajnom i funkcionalnošću. Sviđa mi se lagano i jednostavno održavanje, nema raznih mjesta gdje se hrana može zavući. Ima veliki pladanj koji kad se makne, dijete može biti i za stolom.Jedino mi zbilja nije jasno zašto je cijena tako visoka i zašto se svaki komad kupuje posebno. Zato minus za cijenu, ali što se tiče dizajna i funkcionalnosti – definitivno moj izbor.

Jasmina: Stokke nam je također omogućio da se stolica za hranjenje prilagodi djetetovoj dobi – od rođenja. U osnovnoj je cijeni samo stolica, a dodaci – ležaljka i ogradice za stolicu – dodatno se plaćaju. No, tko se odluči za kupnju i stolice i dodataka, moći će ih koristiti od djetetova rođenja.

M&B: Kolijevka + hranilica + stolica.
Ležaljkicu i stolicu možete koristiti i odvojeno, ali se sve dodatno plaća. Lagano i jednostavno održavanje. Ergonomski dizajniran potporanj za leđa i nožice. Ergonomski dizajnirana i prilagodljiva baby set ogradica koristi se od približno 6. mjeseca života. Pladanj odgovara ogradici, lako se učvršćuje, omogućava bebi da sama jede i igra se. Uklanjanjem pladnja bebu možete približiti stolu i zajedno objedovati i družiti se.

CAM, Cijena: 569,00 kn, www.svijet-beba.hr
Ivana: Ova hranilica je klasična, sasvim je ok, ali nije po mom ukusu. Cijena je realna. Odlično je što ima posudu ispod za igračke: uštedite si prostor. Lako se održava, ali i ona oduzima puno mjesta – nije baš praktična.

Maja: Nije teška – ima samo 6,6 kilograma. Malo je nezgrapna jer nema na stražnjem ili prednjem dijelu kotačiće za premještanje. Košara za igračke je ok, ali nije ni potrebna jer je to ionako prostor za jelo. Jedino mi se nikako ne sviđa što nema onaj plastični dio koji djetetu ide između nogu, pa dijete uvijek mora biti povezano, što je ponekad nemoguća misija tijekom hranjenja. Jedino mi se cijena sviđa jer je prihvatljiva.

Jasmina: Stolica za hranjenje s naslonom za noge i naslonom za leđa koji se može namjestiti u tri položaja. Nedostatak je što nema kotačiće na postolju, što inače olakšava premještanje stolice, te nije prilagodljiva visinom. Sjedalica je veselog dizajna i boja, od materijala koji se lako održava. Ispod sjedalice je košara, za koju proizvođač navodi da je za igračke.

M&B: Praktična hranilica s naslonom za noge te naslonom za leđa koji se namješta u tri položaja. Pladanj se lako skida, a košara za igračke pametna je ušteda prostora. Odgovara europskim standardima sigurnosti. Dimenzije otvorene: 62x83x111 cm
Dimenzije sklopljene: 62x23x109 cm.Težina: 6,6 kg

FreeON Hranilica Max, cijena: 699,90 kn www.bubamara.in
Ivana: Ova je hranilica jako slična hranilici BC Home, osim po cijeni, koja se malo razlikuje. Sviđa mi se, lijepog je dizajna, jednostavna je, ima kotačiće koji se mogu pomicati, lako je periva. Navlaka mi se čini mekana i udobna. Super je što ima sigurnosni pojas pa možete biti mirni i bez straha da će dijete skliznuti iz nje. Može se postaviti u tri visine.

Maja: Iako je dosta velika i široka te zauzima puno prostora, ovaj model mi se sviđa zbog prihvatljive cijene, prednjih kotačića koji se čak mogu fiksirati te velikog pladnja koji ide i sa strane, tako da hrana baš i ne može previše ''letjeti'' uokolo :) Stabilna je i čini mi se dosta sigurna. Omjer cijene i kvalitete je dobar.

Jasmina: Stolica za hranjenje koju dijete može koristiti nakon što navrši šest mjeseci (tj. od dobi kad počne sjediti) do tri godine. Sama je sjedalica podesiva u pet visina, a naslon se može namjestiti u tri položaja. Navlaka sjedalice intenzivnih boja može se skinuti i oprati, što je prednost. Postolje je s prednjim kotačićima, koji se po potrebi mogu i fiksirati. Osim što je podesiva u pet visina, ne vidim neku značajniju razliku od znatno jeftinijih hranilica.

M&B: Za djecu u dobi od 6 do 36 mjeseci. Sjedeći dio namješta se u pet visina, a leđni naslon u tri različita položaja. Navlaka je periva u perilici. Mogućnost fiksiranja kotačića.

www.pitajmamu.hr

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju