I dok je piercing, odnosno bušenje ušiju djevojčicama u najranijoj životnoj dobi prije tridesetak godina bio neka vrsta kulturalne tradicije danas mnoge mame to smatraju nepotrebnim i okrutnim činom. Upravo ova tema 'zakačila' je i jednu od najljepših mama Gisele Bundchen koja je svoju 7 mjeseci staru krasoticu okitila prvim zlatnim naušnicama

Otkako je po drugi put postala majka jedna od najatraktivnijih manekenki Gisele Bundchen obožava koristiti društvene mreže kako bi s prijateljima i fanovima podijelila fotografije svoje 7 mjeseci stare mezimice Vivian Lake.

Iako mnogi s nestrpljenjem iščekuju njezine nove obiteljske fotografije posljednja koju je dugonoga krasotica objavila na Instagramu izazvala je podijeljene emocije.

Piercing, odnosno bušenje ušiju bebama je tradicija koja je u Hrvatskoj bila popularna prije 30 godina

>> Gisele Bundchen: Leopard bikini na najljepšoj trudnici

Naime, idilična fotografija brižne majke koja u naručju drži lijepu djevojčicu doista je vrlo emotivan prizor no ono što su svi primijetili je nakit na uškama malene ljepotice.

Gisele je odlučila svojoj kćerki napravit prvi piercing, odnosno probušiti uške i ukrasiti ih naušnicama što je naišlo na negodovanje brojnih majki diljem svijeta koje takav čin smatraju nepotrebnim i pomalo okrutnim.

>> Kakva mama takva kći: 17 mjeseci stara Blue Ivy dobila prve štikle?

Da je riječ o latino američkoj tradiciji za Daily Mail je potvrdila Roxana Soto - koautorica knjiga za djecu s Latino korijenima te dodala kako bušenje uški bebama u zemljama poput Brazila, Kolumbije i Venezuele je potpuno normalno.

Slična tradicija postoji i u našim krajevima. Vrhunac popularnosti dogodio se prije tridesetak godina, no u današnje vrijeme i u Hrvatskoj sve više majki negoduje ovakvom načinu kićenja djece.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju