Maja Kurs iz Karlovca otvorila je nedavno Knjiguljicu - knjižaru/knjižnicu namijenjenu djeci. Želja joj je buđenje ljubavi prema knjigama među djecom do dvanaest godina kako bi se stvorila nova generacija obožavatelja knjiga.

Osim djecu, Knjiguljica ugošćuje i njihove roditelje, bake, djedove koji dok klinci uživaju u otkrivanju novih bajki, mogu popiti kavicu ili čaj u kafiću u sklopu knjižare. Od kad se otvorila, u Knjiguljici je uvijek gužva, zahvaljujući suradnji s karlovačkim vrtićima mališani dolaze na prave pričaonice u kojima im educirana teta pričalica priča priče. Uskoro će krenuti i posebna jutarnja edukativna druženja za roditelje.

Htjela sam pokazati da su različitosti u redu u svijetu, a smatram da to najbolje djeci možemo pokazati kroz jednostavno ispričanu priču

Maja je na ideju došla zahvaljujući vlastitoj ljubavi prema knjizi i želji da više vremena provodi sa svoje tri kćeri od kojih je najmlađoj tek dva mjeseca.

'Htjela sam im pokazati da su različitosti u redu u svijetu, a smatram da to najbolje djeci možemo pokazati kroz jednostavno ispričanu priču, odnosno slikovnice i bajke', rekla je Maja.

>> Knjiga 'Najljepše dječje bajke' – svjedočanstvo dječje maštovitosti

Njezin je cilj stvoriti novi naraštaj čitatelja, pokazati djeci da knjiga može biti itekako zabavna. Čini se da je na dobrom putu.

'Neki dan je bila jedna vrtićka grupa i dječačić je izašao van i rekao je: Ovu knjigu mi sačuvajte za kasnije. Mislili smo da se sigurno neće sigurno vratiti. Međutim, on je popodne doveo svoju mamu i upravo tu knjižicu koju si je izabrao - kupio, i s ponosom je odnio doma', rekla je Maja.

'Jednostavno se stvori neka čarolija, sjaj u očima djeteta se vidi i ne može biti ljepše', rekla je Nevena Zuber, teta pričalica. Osim sebe, Maja je zaposlila još troje ljudi. Među njima i Nevenu koja je glavna teta pričalica.

'Pustolovina je krenula i tko zna gdje će nas odvesti', rekla je Maja. Sjajna priča iz Karlovca, mogla bi uskoro zaživjeti i u drugim gradovima. Upiti za franšizu već stižu iz cijele Hrvatske.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju