Koliko je čitanje zapravo dobro pokazuju brojna istraživanja koja su pokazala da čitanje iz zabave povezano je s većim intelektualnim napredovanjem, osim u vokabularu, također i u područjima prirodnih znanosti, posebice u matematici.

Osim što čitanje upoznaje mlade s novim riječima, upoznaje i ih i s novim svijetom – ideja, što im omogućuje olakšanu percepciju i usvajanje novih informacija i koncepata kojima se izloženi naknadno u školi.

McDonald's Hrvatska pridružio se nizu europskih zemalja u najvećem projektu distribucije interaktivnih digitalnih knjiga koje će biti dostupne djeci putem McDonald'sove edukativno - zabavne internetske stranice www.happystudio.com. Ovo je najnoviji, ali ne i prvi McDonald'sov korak ka poticanju čitanja kod najmlađih u sklopu Happy Readers kampanje. McDonald's je tijekom 2012. distribuirao na europskom tržištu više od 32 milijuna tiskanih knjiga roditeljima i djeci na 37 jezika, uključujući i hrvatski jezik.

Počevši od ovog ljeta, McDonald's će, kroz partnerstvo s nagrađivanim svjetskim izdavačem Dorling Kindersleyem (DK) predstaviti sveukupno 12 edukativnih knjiga koje će se besplatno moći preuzeti s Happy Studio stranice.

Tijekom svake Happy Meal promocije McDonald's će učiniti dostupnim nove knjige, a na Happy Studio stranici trenutno su dostupne prve dvije digitalne knjige - 'Najbolji svjetski gradovi' i 'Čuda prirode', koje spajaju nevjerojatne informacije te čarobne ilustracije i dizajn.

McDonalds'ove interaktivne digitalne knjige dostupne su putem aplikacije Happy Studio i internetskog preglednika na vašem računalu. Na računalu možete pristupiti interaktivnim digitalnim knjigama na stranici HappyStudio.com u knjižnici Happy Readers. Pristup interaktivnim digitalnim knjigama moguć je i putem potpuno besplatne aplikacije Happy Studio koju možete preuzeti s Appleovog iTunes-a ili Google Play-a na uređajima koje pokreće Android OS.

Važno je naglasiti da na stranici Happy Studio nema oglašavanja ili promocije proizvoda. Kako bi se maksimalno zaštitila djeca na stranici nema vanjskih veza, a stranica je dostupna samo uz odobrenje roditelja koji jedini mogu otvoriti djeci korisnički račun.
Svaku aplikaciju djeteta odobrava roditelj, a roditelji se mogu učlaniti u online Odbor roditelja te mogu davati sugestije za daljnji razvoj Happy Studio svijeta.

Više informacija o kampanji Happy Readers, stranici Happy Studio te dostupnim knjigama možete pronaći na http://www.happystudio.com.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju