Nedavne izjave Željke Markić o shvaćanju obitelji i onoga što bi ona trebala biti,mnogi su dočekali s osudama, pa tako i ministrica Milanka Opačić koja je takve izjave nazvala zastrašujućima

Željka Markić iz udruge 'U ime obitelji' u nedavnom intervjuu na lokalnoj televiziji Jabuka TV izjavila je kako bi radije dijete dala u dom nego na odgajanje istospolnom paru te da djeca koja žive sa samohranim roditeljima žive u neprirodnom okruženju.

Ta je izjava izazvala je reakcije mnogih, pa tako ministrice mladih i socijalne skrbi Milanke Opačić.

To je zastrašujuće, jer što je s djecom koja su odrasla s bakom i djedom, ili djecom kojoj je jedan roditelj umro ili s djecom čiji je otac poginuo u ratu pa žive samo s majkom, kazala je Opačić.

>> Autobusna karta od 47 milijuna kuna

Na izjavu je reagirala i udruga roditelja Rode navodeći kako je 'obitelj – i to obitelj koju čine muškarac i žena, samo muškarac, samo žena, muškarac i muškarac, žena i žena – temelj je zdravog odrastanja'.

Što se pak tiče komentara da dijete treba i oca i majku, kao udruga smatramo da dijete treba ljude koji ga vole. Ponekad su to otac i majka, ponekad su to bake i djedovi, ponekad je to uža i šira obitelj, a ponekad su to dvije majke ili dva oca, ili samo jedna majka i jedan otac. Mnogo je mogućnosti, sve su jednako vrijedne i jednako važne sve dok počivaju na ljubavi ističe se u izjavi udruge Rode.

Smatram da je izjava Željke Markić:

glasova:



Ustavni sud je nakon dva dana konzultacija odlučio kako će se referendum o braku, održan na temelju inicijative udruge 'U ime obitelji', održati 1. prosinca ove godine.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju